”Det är två tuppar och en höna här”

FOTBOLL

Suarez om stjärnduons häcklande: Går därifrån

1 av 3

Det finns två tuppar och en höna i FC Barcelonas anfall.

Så beskriver Luis Suarez det när han nu avslöjar anfallskamraternas häcklande.

– När de sätter igång på träningen så går jag därifrån för att inte vara i vägen, säger Suarez till BeIn Sport.

Luis Suarez vann skytteligan i La Liga på 40 mål – 14 fullträffar fler än Leo Messi och 16 före Neymar. Trots det är det fortsatt med stor ödmjukhet 29-åringen ser på sin roll i Barcelona.

”Ingen falskt eller oäkta”

I en intervju med BeIn Sport, som återges av bland annat Sport och Soccernews, berättar Suarez om relationen inom supertrion och hur han själv undrade var han egentligen skulle få spela efter övergången till Barça 2014.

– Jag trodde aldrig jag skulle spela på den här positionen (längst fram) eftersom Messi var ”nummer nio”. Jag tänkte bara ”var kommer de spela mig?”. Jag började till höger, och det var inga problem, men sakta men säkert förstod jag var jag gjorde mest nytta och det var i det höga presspelet, säger Suarez och fortsätter om relationen till anfallskamraterna:

– Vi kommer väldigt bra överens både på och utanför planen. Ibland är det svårt att ta in eftersom en anfallare alltid är förbannad om han inte är den störste stjärnan men det är annorlunda här. Det finns inget falskt eller oäkta. Vi är genuina vänner utan någon som helst avundsjuka. Vi hjälper varandra och gläds med varandra, säger Suarez.

”Jag som är hönan...”

Men där det finns vänskap finns det också utrymme för häcklande. Så även inom fotbollsvärldens mest kända stjärntrio.

– Det är som två tuppar och en höna – och jag är hönan eftersom jag kom hit sist. De brukar driva med mig och säga åt mig att aldrig röra bollen mer än en gång. ”Bara en gång och alltid i straffområdet”. Men jag bryr mig inte. Jag vet redan om det. Jag känner till mina svagheter så varför inte driva med mig och skratta åt det, säger Suarez.

Just 29-åringens i jämförelse bristande teknik är uppenbarligen vad Messi och Neymar hängt upp sig på.

– När Messi och Neymar börjar tricksa med bollen på träning så föredrar jag att gå därifrån. Så att jag inte är i vägen, skrattar Suarez.

Luis Suarez avslöjar också att han hade ett anbud från Real Madrid sommaren 2014 men så fort samtalet kom från Barcelona hade 29-åringen bestämt sig. En av anledningarna var just Messi.

– En av sakerna som gör mig stolt är att jag en vacker dag kommer kunna berätta för mina barnbarn att jag spelade bredvid historiens bäste spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM