”För dåligt att vi inte täpper igen”

FOTBOLL

Sänkte Djurgården med två nya mål – galen målform

GÖTEBORG. Två gånger fick han öppet mål.

Med två mål sänkte Paulinho Djurgården.

– För dåligt att vi inte kan täppa igen, vi vet ju att han är farlig, säger Mathias Ranégie.

Djurgården har inte besegrat Häcken på bortaplan sedan 2006, och i den sista matchen innan sommaruppehållet blev det inte någon förändring. Häcken vann med 3-1 efter att Häckens brasse Paulinho återigen blivit avgörande. Två gånger i den första halvleken fick han öppet mål, och då missar han inte.

– Han nosar upp de där, och hugger till 100 procent i straffområdet, säger Häcken-kaptenen Martin Ericsson till CMore.

Hans andra mål kom i den sista ordinarie minuten av första halvlek och blev omdiskuterat. Samuel Gustafson frispelade John Owoeri som såg ut att möjligen ligga en halvmeter för långt fram. Men ingen reaktion från domartrion och Owoeri kunde runda Djurgårdsmålvakten Hampus Nilsson och sen spela fram till Paulinho som med öppet mål rullade in 2-1.

Sköt i steget

Djurgårdsspelarna, med Hampus Nilsson i spetsen, protesterade, men till ingen nytta. Mathias Ranégie, som kanske gjorde sin bästa match i Djurgårdens tröja, valde dock att i stället kritisera medspelarna.

– Jag vet inte om det var offside, men det känns som att vi släpper in det för lätt. Häcken är jäkligt vassa med sina kontringar och vi vet att Paulinho är farlig. Vi kan ha bättre markering på honom.

Med halvtimmen kvar sköt John Owoeri mitt i steget och Hampus Nilsson hann inte ner till sin främre stolpe. Djurgården pressade i slutet och var nära en reducering några gånger, bland annat genom en vacker cykelspark i stolpen av Ranégie, men någon riktig press blev det aldrig.

– Vi får för många omställningar mot oss. De får en matchbild som passar dem. Det känns skit nu, det var det här vi skulle undvika. Men vi får ladda om nu, får ladda batterierna så att vi kan vara med på övre halvan när säsongen summeras, säger Kevin Walker.