”Är hål i huvudet”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Sparkade sportchefen: Är pannkaka-nivå däruppe

Janne Carlsson, Martin Mutumba och Markus Lantz
Foto: Bildbyrån
Janne Carlsson, Martin Mutumba och Markus Lantz

Efter fyra månader som sportchef tvingades Janne Carlsson bort från Örgryte IS.

Nu går 52-åringen till hård attack mot den nuvarande klubbledningen och menar att såväl Kalle Corneliusson, sportsligt ansvarig i styrelsen, som tränaren Marcus Lantz måste lämna.

– Det är pannkaka-nivå däruppe, säger Carlsson till gp.se.

LÖNELISTA Så mycket tjänar spelare & tränare i ÖIS

Det var i våras som Janne Carlsson, känd Örgryte-profil med både tränar- som spelarmeriter för Öis, återvände till klubben i sitt hjärta. Men redan efter fyra månader tvingades Carlsson lämna igen.

”Är han tolv år eller?”

Nu talar 52-åringen ut i Göteborgs-Posten och går där till angrepp mot Kalle Corneliusson och Marcus Lantz. Enligt Carlsson ville ingen i duon ha in honom från början och samarbetssvårigheterna skulle till sist bli ohållbara.

– Jag och Lantz har haft många möten där vi har pratat och jag har trott att vi varit överens. Vi har haft en bra dialog. Sedan ringer Corneliusson upp mig och skäller eftersom Lantz ringt till honom och kritiserat mig. Allt detta istället för att Marcus inte har varit man nog att vara rak. Efter detta förbjuder Corneliusson mig från att ställa frågor till Marcus som han inte kan svara ja eller nej på. Jag menar, vad är detta? Är han tolv år eller ..? Det är pannkaka-nivå däruppe, säger 52-åringen till gp.se.

Janne Carlsson menar att det var samma duo som till sist tvingade bort honom och att styrelsen sen pressade Carlsson att mörka anledningen till avskedet. 52-åringen vägrade dock efter fyra månader av, vad han menar, galna beslut.

Ett var värvningen av förre AIK-profilen Martin Mutumba,

– När det gäller Mutumba så fick jag ett samtal helt plötsligt av Kalle Corneliusson som sa att han skulle träffa Mutumba i Stockholm. I nästa samtal berättade han att de hade nått en uppgörelse. Detta utan att vi hade sett honom spela, utan att vi visste hans status, utan en läkarundersökning. Efter två samtal så var han klar.

LÄS VIDARE

”Är helt hål i huvudet”

Efter att Janne Carlsson även tagit tag i tränarfrågan beskriver han hur Corneliusson, med ordförande Joachim Nordh på sin sida, återigen gick över hans och styrelsens huvud i beslutsprocessen och den 10 juni förlängde kontraktet med Lantz.

– Vi hade träffat en annan tränare och haft ett jättebra möte. Vi hade ett styrelsemöte där vi sa att vi skulle syna flera intressanta tränarnamn. Lantz kontrakt gick ut och sen kort därefter så ringer Corneliusson mig och säger att vi ska skriva med Lantz. Det var för mig en ickefråga då. Det handlar inte om Lantz, men att efter fyra förluster skriva ett treårskontrakt med en tränare redan i maj är helt hål i huvudet.

I Göteborgs-Posten svarar Öis ordförande Joachim Nordh på Carlssons kritik:

”Janne hade ett kontrakt t o m sista december 2016, som vi som arbetsgivare valde att inte förlänga. Vi beklagar givetvis att samarbetet mellan honom och resten av organisationen inte fungerade på ett tillfredställande sätt. Vi kan ha förståelse för att Janne är besviken, men vi tänker inte lägga energi på att delta i någon publik pajkastning med honom. Från ÖIS sida avstår vi att vidare kommentera detta ärende, utan fortsätter att bygga ÖIS på det sätt vi tror är bäst för föreningen på sikt.”

Örgryte IS ligger på elfte plats i Superettan.

Publicerad: