Allardyce: Jag ville bara hjälpa en vän

avMartin Tolén

FOTBOLL

Talar ut om skandalen: ”Gjorde en felbedömning”

Sam Allardyce fick lämna engelska landslaget.

Nu talar 61-åringen ut och berättar att han lurades till mötet för att hjälpa en vän.

– Jag har gjort en grov felbedömning, säger Allardyce enligt Sky Sports.

I går var Sam Allardyce tid som engelsk förbundskapten över efter bara 67 dagar på posten.

Anledningen är den skandalvideo som The Telegraph publicerat där Allardyce – i tron om att han träffar två affärsmän från Asien – avslöjar det mesta om engelsk fotboll och den korruption som existerar i fotbollsvärlden.

– Hans beteende är olämpligt, sa engelska fotbollförbundet FA:s vd Martin Glenn i går.

Big-Sam: Ville hjälpa en vän

Och nu talar även Allardyce ut.

I en intervju med Sky Sports Kaveh Solhekol berättar den förre engelske förbundskaptenen att han gick till mötet med affärsmännen för att hjälpa vännen och agenten Scott McGarvey.

”Sam Allardyce säger att han först och främst gick på mötet för att Scott McGarvey är en person han känt i drygt 30 år. McGarvey var desperat över att få ett jobb från dessa människor, som visade sig vara journalister. De erbjöd honom ett jobb med en årslön på 260 000 pund (drygt tre miljoner svenska kronor reds. anm) och en företagsbil”, skriver Sky Sports.

Med affärsmännen talade även Allardyce om en affär som skulle göra honom personligen drygt fyra miljoner kronor rikare trots att han redan var en av fotbollsvärldens bäst betalda tränare.

”Sam Allardyce säger att han gick till mötet för att hjälpa Scott McGarvey – inte för att vara girig eller tjäna mer pengar. Han ville göra sin vän en tjänst”, skriver Sky Sports.

”Gjort en felbedömning”

61-åringen berättar att han nu ska åka iväg på ett par veckors semester, men även om planerna på att återvända till manageryrket om någon klubb vill ha honom efter att han fått sparken från landslaget.

”Han säger att det smärtar väldigt mycket, han är väldigt besviken och medveten om vad han har gjort. Han känner att han har gjort ett stort misstag. För att använda hans egna ord: Jag har gjort en grov felbedömning.”

ARTIKELN HANDLAR OM