Publicerad:
Uppdaterad:

Elfte Guldbollen till Zlatan – och en staty

Av: Malin Wahlberg, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic tog hem sin elfte Guldboll.

Samtidigt avslöjades det att stjärnan får en staty utanför Friends Arena.

– Det här känns helt overkligt. Killen från Rosengård får sin egen staty i Sveriges huvudstad, säger Zlatan.

Zlatan kommer att hedras med en staty utanför Friends Arena (montage).
Foto: Andreas Bardell
Zlatan kommer att hedras med en staty utanför Friends Arena (montage).

För tionde gången i rad och elfte totalt vann Zlatan Ibrahimovic Aftonbladets Guldbollen. Med motiveringen ”Zlatan Ibrahimovic får guldbollen för fortsatta insatser på högsta nivå. För sina avgörande prestationer i EM-playoffen mot Danmark där han ledde landslaget till EM och för ännu en segrande vår och ligatitel med PSG, före flytten till Manchester United. En karriär utan motstycke belönas nu med en elfte guldboll.” fick han kliva upp på scenen och ta emot priset.

– Det känns helt otroligt, det är ett bevis på att man fortfarande dominerar och håller hög nivå i det man älskar att göra och det man har hållit på med i 20 år. Det jag har upplevt är svårt att beskriva. Den dag man inte är aktiv kommer man ta en tillbaka titt och njuta ännu mer för nu vill man ännu mer. Det känns magiskt, säger han och fortsätter:

– Jag har vunnit guldbollar innan och nu har jag ytterligare en. Varje guldboll är speciell och det känns nästa overkligt.

Får en staty

Dessutom avslöjades att Zlatan Ibrahimovic kommer att få en staty utanför Friends Arena.

– Det här känns helt overkligt. Många tänker nu "varför han?" och så vidare. Men efter allt hårt jobb man har lagt ner, 15 år i landslaget och 20 år med min egen klubbkarriär, det känns som att det uppskattas, säger han och fortsätter:

– Killen från Rosengård får sin egen staty i Sveriges huvudstad. Man brukar få det när man går bort, men jag känner mig fortfarande levande. Den dagen jag går bort kommer den här leva vidare för alltid. Så tack, säger Zlatan.

– Det saknas bara Kungaslottet nu, det kommer nästa år.

Skulptören Peter Linde ville att Ibrahimovic skulle vara naken på statyn, men där satte Zlatan stopp.

– Vi har gått emot varandra många gånger. Han är en artist, jag är en artist. Men i och med att det är mig det handlar om, jag vill inte att hela världen ska se mig naken. Det är bara en person som får se mig naken. Men den blev bra. Den är stor, den är mäktig.

Zlatan utsågs även till Årets forward under galan och hyllades stort av David Beckham och publiken på plats när han fick kliva upp på scenen igen för att tackas av för sina insatser i landslaget.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: