Ankersen sköt Sundsvall i sank

Foto: BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

En drömstart för IFK Göteborg grejade tre poäng mot Gif Sundsvall.

Men ”Giffarna” kan trots förlusten glädjas åt ett nytt allsvenskt kontrakt.

Jakob Ankersen blev hjälte med två fina mål.

IFK Göteborg fick en drömstart borta mot Gif Sundsvall.

Efter sju minuter klackade Tobias Hysén vackert bollen till Elias Mar Omarsson. Han blev av med bollen utanför straffområdet, men Jakob Ankersen kom perfekt för att plocka upp bollen. Han avslutade kyligt med att chippa in 1-0 över Tommy Naurin.

2-0 efter en kvart

En kvart in i matchen blev Ankersen frispelad av Albaek. Ankersen placerade enkelt in 2-0 till Blåvitt.

– Vi startar ju bra, där är mycket. Men jag har spelat här förut när vi har varit i ledningen med 2-0 och tappat. När de tog över så tänkte man att vi fick skärpa oss igen. Det tyckte jag vi gjorde i andra. Sedan har vi vassa spelare i Ankersen och Elias. Vi var lite skarpare framför mål. Chansmässigt har båda lagen lika mycket, men vi trycker till tre stycken. Det är väl det som avgör, säger målvakten John Alvbåge till C More.

”Kan en blind man se”

Johan Eklund reducerade före halvtid och gav Gif Sundsvall kontakt. Alvbåge var upprörd när bollen gick i mål, han ansåg att anfallaren tog bollen med handen. Och det markerade Alvbåge vid segerintervjun när C More visade reprisbilder.

– Ja, nu ska vi se reprisen allihopa. Oj, oj, oj. Ja, ja, ja. Jag behöver inte säga något, inga kommentarer. Det kan en blind man se, vad som händer. Glenn (Nyberg) är en grym domare, men sådant händer.

Men när hemmalaget jagade på före en kvittering kom i stället ett avgörande mål från Blåvitt. Elias Mar Omarsson tryckte in 3-1 till bortalaget. Det var första vinsten på resande fot sedan slutet på maj.

Trots förlusten kan Gif Sundsvall glädjas - laget är klart för allsvenskan 2017. ”Giffarna” är sju poäng före Helsingborg med bara sex poäng kvar att spela om den här säsongen.