Italien: ”Sverige? Det blir inte lätt”

FOTBOLL

Hyllar Zlatan: ”Skulle köpa honom om jag var shejk”

LYON. Italien har visat världen vad man går för.

Men de italienska spelarna tror inte på någon lätt match mot Sverige.

– Det kommer att bli tufft och ni har Zlatan, en av världens bästa, säger Daniele De Rossi till Sportbladet.

Lyckliga och lättade. Det var Italiens spelare i natt, efter vinsten med 2-0 mot Belgien, en av favoriterna att vinna hela EM.

– Vi har visat alla vad vi kan, vad vi redan visste. Många har underskattat oss, vi kanske inte har alla stjärnor som tidigare italienska landslag men vi är bra, säger Italiens anfallare Éder.

Sportbladet mötte i natt honom och flera av de andra italienska spelarna. Alla hyllade Antonio Conte.

Han får oss att växa och att fokusera, säger Éder.

Hur ser du på Sverige nu efter er starka inledning?

– Det finns inga lätta matcher. Vi såg hur både Tyskland och Frankrike fick slita i sina första matcher. Inget lag som är i EM är en lätt motståndare, säger Éder och ler.

– I natt ska vi njuta av den här segern men redan i morgon måste vi börja tänka på Sverige. Vi har sett en del av dem och vet att vi måste spela lika bra som i kväll om vi vill slå er.

”Italien ska drömma”

Ciro Immobile instämmer när Sportbladet möter honom men vill inte säga att Italien nu är bland favoriterna att ta hem allt.

– Italien ska drömma, som Conte sagt åt oss. Den här segern ger oss självförtroende. Sverige? Det är ett svårt lag och har en stor mästarspelare där fram i anfallet i Ibrahimovic, det är ingen lätt match, säger Immobile.

Romas mittfältsprofil Daniele De Rossi stannade länge och pratade och var mycket lättad.

– Jag har gjort tre EM och tre VM men den första matchen är alltid svår. Det enda som är synd nu är att alla sett vad vi går för, det var bättre när motståndarna underskattade oss. Nu vet de. Vi ska fortsätta att göra vårt jobb nu med lika stor koncentration, säger De Rossi till Sportbladet.

”Skulle köpa Zlatan”

Han menar att allt handlar om att fokusera på Sverige nu och inte tro att det är en lättare motståndare än Belgien.

– Vi såg inte Sveriges match mot Irland eftersom vi skulle spela. Men vi ska se matchen nu i efterhand. Svenskarna är alltid starka fysiskt, säger De Rossi och tillägger:

– Och sen har ni spelaren där framme som är den bäste anfallaren sen Van Basten enligt mig, Ibrahimovic. Om jag vore en shejk skulle jag köpa honom omedelbart.

– Så vi har stor respekt för Sverige och måste komma förberedda och att ni har Zlatan är ännu en varningssignal för oss. Men vi kommer att vara redo, den här segern ger oss styrka men varje match är en ny match.