Zlatan Ibrahimovic

Beskedet: Zlatan stämmer Karlsson

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

”Uttalandena är osanna, grundlösa och mycket allvarliga”

Han pekade ut Zlatan Ibrahimovic som dopad.

Nu stämmer ”Ibra” friidrottslandslagets förre förbundskapten Ulf Karlsson.

”Karlssons uttalanden är osanna, grundlösa och mycket allvarliga för Ibrahimovic”, skriver PSG-stjärnans advokat, Fredrik Bogren, i ett mejl till TT.

DOKUMENT: De bråkade med Zlatan – så gick det sen

Det var i torsdags som Ulf Karlsson, före detta förbundskapten för friidrottslandslaget, gick till angrepp mot Zlatan Ibrahimovic. Under en paneldebatt på Värmlands idrottshistoriska sällskapscafé lanserade Karlsson teorin att ”Ibra” var dopad under tiden i Juventus.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, sa Karlsson enligt NWT.

”Osanna och grundlösa”

Utspelet väckte ilska hos det svenska landslaget.

– Jag vet inte vad Ulf Karlsson har för fakta i fallet. Han måste i så fall komma med klara fakta i den här frågan. Man tas ju lite på sängen måste jag säga, sa landslagschef Lars Richt till Sportbladet.

Även Ibrahimovics agent Mino Raiola blev rasande.

– Han sprider falskheter. Vi kommer att stämma honom. Han kommer att ha ett liv före stämningen och ett annat liv efter, sa Raiola till Expresen.

Nu har Ibrahimovics team gjort slag i sak. ”Ibras” advokat, Fredrik Bogren, bekräftar för TT att man kommer skicka in en stämningsansökan till Värmlands Tingsrätt i dag.

”Ulf Karlssons uttalanden är osanna, grundlösa och mycket allvarliga för Ibrahimovic som enskild individ och idrottsman liksom i förhållande till hans sponsorer och samarbetspartners. Därför måste uttalandena bemötas, vilket nu görs genom att åtal väcks”, skriver advokaten i ett mejl till TT.

Stämmer Karlsson

Efter anklagelserna skrev Ulf Karlsson ett brev, som publicerades via TT, där han bad om ursäkt.

”Under debatten uttryckte jag mig både otydligt och olyckligt om Zlatan Ibrahimovic. Jag förstår nu, i efterhand, att det jag sa kan uppfattas som ett utpekande och det är djupt beklagligt. Det var inte alls min avsikt. Jag vill därför be Zlatan och övriga som kan ha tagit illa upp om ursäkt för mina insinuerande uttalanden”, skrev Karlsson.

Albin Ekdal, som också pekades ut av Ulf Karlsson, meddelar via sin agent Martin Klette att han inte kommer lämna in en stämningsansökan.

Sportbladet har sökt advokaten Fredrik Bogren, utan framgång. Till TT säger Bogren att han inte vill kommentera stämningsansökan ytterligare. Sportbladet har även sökt Zlatans ”brand agent” Mika Lepistö samt Ulf Karlsson, också det utan framgång.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Mino Raiola

Lars Richt

Friidrott

Juventus FC