Masar, Martens och Marta fixade segern

FOTBOLL

Rosengård och de tre "M"-en fortsätter att övertyga

Foto: PIC Agency

Masar, Martens och Marta hade fixat Rosengårds seger mot Kvarnsveden med varsitt mål redan efter en kvart.

Men trots en ny storseger är mästarlaget inte helt nöjt.

– Vi håller en lägstanivå nu som tyvärr är lite för låg, säger lagkaptenen Emma Berglund.

Rosengård, precis som Linköping, krossar allt annat motstånd som kommer i lagets väg den här säsongen.

Bortamatchen mot nykomlingen Kvarnsveden blev inget undantag. Efter 6-1-segern mot samma lag i förra omgången blev det en 4-0-seger borta under lördagen.

Och det var lagets tre "M" som levererade.

Ella Masar gav serieledaren ledningen redan efter fyra minuter, efter elva var det Lieke Martens tur och när klockan tickade upp mot en kvart slog Marta till med sitt tionde mål för säsongen på straff.

Målfarlig trio

Masar fastställde sedan slutresultatet 4-0 med sitt andra mål för säsongen och har nu gjort nio mål i år. Den målfarliga trion har nu gjort 26 mål tillsammans så här långt.

Men Rosengård är ändå inte helt tillfreds med spelet just nu.

– Vi får en bra start men jag tycker inte att vi kontrollerade matchen särskilt bra. Vi tappade lite i flowet. När vi presterar bra är vi riktigt bra, men vi är en lägstanivå nu som tyvärr är lite för låg. Det har vi pratat mycket om, säger lagkaptenen Emma Berglund till Radiosporten.

– Men en stabil match, fortsätter hon.

■ ■ ■

Djurgården vann sin bortamatch mot Kristianstad med 2-0 efter mål av Mia Jalkerud och OS-spelaren Emilia Appelqvist, som har tagit sig tillbaka från en knäskada. Kristianstad ligger därmed kvar i botten av tabellen.