USA:s Hope Solos osannolika rekord

1 av 3
FOTBOLL

Det är få förunnat att få spela 100 fotbollslandskamper för sitt land.

Så lyssna på det här:

Hope Solo har blivit historisk som första målvakt någonsin att hålla nollan i 100 av dem hon har spelat för USA.

USA:s stjärnmålvakt har bland annat tagit VM-guld och två OS-guld under sin framgångsrika landslagskarriär.

Men det var först under lördagen som hon lyckades med det som ingen målvakt i världen tidigare gjort.

I träningslandskampen mot Sydafrika som spelades i Chicago inför 19 272 åskådare höll 34-åringen sin 100:e nolla i det amerikanska landslaget när USA vann med 1-0.

”Förföljt mig länge”

En riktig – och viktig – milstolpe för stjärnan.

– Det är något som förföljt mig länge, så det känns skönt. Jag är riktigt stolt över det, riktigt glad, säger hon enligt sportingnews.com.

Målskytten Crystal Dunn höll inte inne på hyllningen av målvakten.

– Sedan jag anslöt till laget har jag känt att det är en person som gjort ett stort avtryck. Det jag älskar mest med Solo är att det inte bara handlar om henne, utan om alla i laget. Vilken galen resa, säger hon.

”Det är anmärkningsvärt”

31 av Solos 100 nollor har kommit i stora mästerskap och att hon ofta presterar när det gäller som mest uppskattar förbundskaptenen Jill Ellis.

– Hon är makalös, världsklass. Hon är en spelare som bara blir bättre när hon går in i de stora ögonblicken. Det hon har uppnått är anmärkningsvärt.

För USA väntar nu en till träningslandskamp innan OS, där man hoppas följa upp sitt VM-guld från i fjol med tredje raka OS-guldet.

Solo har stått i USA:s mål i 197 landskamper och av hennes 100 nollor har det blivit 91 vinster och nio oavgjorda matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hope Solo