Bekräftar: Han kan tvingas lämna PSG

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Talangen ”offer” för konkurrensen

Foto: TT
Marquinhos, till vänster, är på väg bort från PSG.

Med i landslaget – men petad i PSG.

Nu erkänner Laurent Blanc att Marquinhos, 21, kan tvingas lämna Paris för att få speltid.

– Inget varar för evigt, säger Blanc.

Marcos Aoás Corrêa, eller Marquinhos som han kallas, har länge pekats ut som Brasiliens framtida mittbacksstjärna. Sommaren 2013 lämnade han Roma för Paris Saint-Germain för över 300 miljoner kronor – men sedan dess har karriären pekat nedåt, snarare än uppåt.

Marquinhos har hamnat i skuggan av sina landsmän – Thiago Silva och David Luiz – och får sparsamt med speltid, sett till hans marknadsvärde.

”Inte optimalt”

Barcelona uppges vara intresserat.

Och nu erkänner tränaren Laurent Blanc att situationen är på väg att bli ohållbar.

– Självklart är det inte optimalt och inget varar för evigt. Vid slutet av den här säsongen måste vi sätta oss ner och komma fram till en lösning. Givetvis är han en spelare som borde starta matcher på regelbunden basis men situationen är som den är, och det finns andra lag som är i samma sits, exempelvis Chelsea, som har Kurt Zouma, Gary Cahill och John Terry, säger Blanc enligt franska Eurosport.

”Går inte...”

Han hyllar Marquinhos attityd, men öppnar för att man kan tvingas släppa honom till en rivaliserande klubb i Europa.

– Marquinhos är en bra spelare, men det är David Luiz och Thiago Silva också. Det går inte att spela alla tre från start så mitt enda alternativ är att byta spelsystem och spela med tre mittbackar, eller också skicka upp en av dom på det centrala mittfältet, säger Laurent Blanc.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM