16 förda till sjukhus efter nya bråk i natt

avMalin Wahlberg, Emilia Cederholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya oroligheter i Frankrike - polisen använde tårgas

1 av 9

Nya oroligheter drabbade Frankrike efter att engelska supportrar skapade problem i Lille under onsdagen.
Polisen tvingades använda tårgas för att skingra fansen.

– Totalt, sedan i morse, har våra säkerhetsstyrkor gripit 36 personer och 16 personer har förts till sjukhus, säger den franska polisen i ett officiellt utlåtande.

EM har skakats av våldsamma sammandrabbningar mellan supportrar framför allt från England och Ryssland. På onsdagen var det på nytt oroligt i Lille där matchen mellan Ryssland och Slovakien spelades under dagen.

En grupp på 200 engelska fans ska ha blivit allt mer bråkiga, högljudda och sjungit hånfulla sånger mot Ryssland. En hög explosion ska också ha hörts och flaskor ska ha kastats enligt AP.

”Gjorde hjärtmassage”

Polisen ska sedan ha jagat fansen och använt tårgas och pepparspray för att skingra dem. Oroligheterna fortsatte sedan under kvällen och i ett uttalande från polisen ska 36 personer gripits efter bråken. 16 personer fördes till sjukhus uppger Reuters. En reporter på AFP ska ha sett sjukvårdare göra hjärtmassage på en supporter med okänd nationalitet.

Ryssland har sedan tidigare fått en varning från Uefa och om bråken fortsätter riskerar laget att slängas ur fotbolls-EM.

I Ryssland kommer uppgifter om att den franska ambassadören kallats till möte och menar att den ”antiryska” stämningen under mästerskapet kan skada relationen mellan länderna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM