Tunga skadan på enda högerbacken

1 av 2
FOTBOLL

Paris/Stockholm. Sverige åkte till EM med bara en renodlad högerback.

Efter 43 minuter skadade han sig.

Nu riskerar Mikael Lustig att missa resten av EM.

– Det högg till i ljumsken. Jag hoppas såklart att det blir en lång turnering, men vi får se på bilderna i morgon, säger Mikael Lustig.

Erik Hamrén hade ett stort huvudbry när han skulle ta ut sin EM-trupp. Skulle den sista platsen gå till en offensiv spelare eller skulle han ta med åtta backar.

Svaret blev att satsa på offensiven. Därmed blev Mikael Lustig den enda renodlade högerbacken i truppen där både Victor Nilsson Lindelöf och Sebastian Larsson presenterades som tänkbara vikarier.

Och det dröjde bara 43 minuter innan Victor Nilsson Lindelöf fick axla den rollen. Mikael Lustig blev liggande och tog sig för ljumskarna och signalerade omgående för ett byte.

”Aldrig roligt”

– Klart det är betydelsefullt, det är aldrig roligt att få en startspelare skadad, det ser inte så bra ut. Det är en ljumskskada, det är bara att hoppas att han inte är borta hela turneringen, säger Tomas Brolin i SVT:s studio.

Det är ännu oklart hur länge Lustig blir borta. Han ska magnetkameraröntgas i morgon, då får man klarare besked.

– Jag hoppas såklart att det ska bli en lång turnering. Jag hoppas kanske på matchen mot Belgien (den 22 juni), men vi får se efter bilderna i morgon, säger högerbacken.

I andra halvlek tog dessutom Nilsson Lindelöf ett gult kort vilken gör att han bara är en varning från en matchs avstängning.

– Jag visste självklart att det kunde bli en skada. Det är inte alls det man önskar, eftersom vi bara har en utpräglad högerback. Men jag tycker att Victor gör det bra, att Erik gör det bra när han kommer in. Vi har bra back-up, säger Erik Hamrén.

ARTIKELN HANDLAR OM