Klart: Sarri tar över som Chelsea-tränare

avRobert Rosén

Det har varit på gång hela sommaren.
Nu står det klart att Maurizio Sarri tar över som tränare för Chelsea.
– Det är en ny, spännande period i min karriär, säger Sarri till klubbens hemsida.

Under hela sommaren har det ryktats att Maurizio Sarri, 59, kommer ta över efter Antonio Conte, 48, som tränare för Chelsea. Skiftet har dock dragit ut på tiden.

Först i går bekräftade Chelsea att Antonio Conte får lämna klubben och på lördagsförmiddagen kom bekräftelsen att Maurizio Sarri tar över som ny tränare för klubben.

Tog Napoli till två andraplatser

– Jag är väldigt glad över att komma till Chelsea och Premier League. Det är en ny, spännande period i min karriär, säger Maurizio Sarri till Chelseas hemsida.

Han fortsätter:

– Jag ser framemot att börja arbeta och träffa spelarna på måndag, innan avresan till Australien, där jag kommer lära känna laget och börja spela våra matcher.

Den italienske tränaren kommer närmast från en treårig sejour i Napoli, vilka han ledde till två andraplatser och en tredjeplats i Serie A.

Skrivit på treårskontrakt

– Maurizios Napoli spelade bland den mest spännande fotbollen i Europa. De imponerade med sin anfallsvilja och dynamik, och hans tränarmetoder förbättrade hans spelare avsevärt, säger Chelsea-direktören Marina Granovskaia.

Kontraktet med Chelsea sträcker sig över tre år.

– Jag hoppas vi kan ge våra fans en underhållande fotboll och att vi ska konkurrera om troféerna i slutet av säsongen, vilket är vad den här klubben förtjänar, säger tränaren.

Den första matchen med Maurizio Sarri vid rodret blir träningsmatchen mot Perth Glory den 23 juli.

Foto: Maurizio Degl'Innocenti / TT / NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM