Blek Emil Forsberg i VM-premiären

avErik Karlsson, Malin Wahlberg, Petra Thorén

NIZJNIJ NOVGOROD/STOCKHOLM. Emil Forsberg var tilltänkt som den stora svenska stjärnan men i premiären hade han svårt att komma till farligheter.

– Jag har mer i mig, men jag sparar det till Tyskland, säger han.

Emil Forsberg är den klarast lysande offensiva stjärnan i det svenska laget.

Men i VM-premiären hade han svårt att komma till offensivt. Ett skott över och någon bra aktion på sista tredjedelen, annars var det mest defensivt arbete för Leipzig-yttern.

”Försvann stora stunder ur spelet, kunde inte vara den kreativa kraft Sverige behöver riktigt när mottagningar och bollkontroll hackar. Fick en del domslut emot sig. Här finns mer potential.”, skrev Sportbladets jury som gav honom knappt godkänt.

”Inte involverad så mycket”

Janne Andersson höll med om att Forsberg föll bort ur matchen.

– Om vi pratar om Emil Forsberg så var det en match i dag där han inte vart involverad så mycket. De skar av honom rätt mycket. Det vi fick i dag var ytor på andra sidan, där Viktor Claesson kom fram. Emil är den del av laget och spelar som laget men vi hoppas att vi kan få honom ännu mer delaktig i kommande matcher.

”Skitsamma hur det går för mig”

Men Emil Forsberg var ganska nöjd med VM-debuten. Och samtidigt inställd på att frågorna om hans individuella insats skulle komma.

– Det är alltid så... det känns okej men det finns mycket mer att hämta, absolut. Jag är stolt över att vi vinner och jag lägger ner ett oerhört jobb i defensiven, säger han och fortsätter:

– Jag har varit bäst många gånger, ska jag börja fundera efter en match så har jag inte här att göra.

Är det offensivt du känner att du kan få ut mer?

– Jag vet vad jag kan göra, men samtidigt, hade jag varit orolig så har jag inte här att göra. Jag är bara glad och stolt över att vi vinner. Jag har mer i mig, men det sparar jag till Tyskland.

Laddar Matchöversikt

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller