Attackerades av lagkamrat efter Instagram-bilden

avJacob Larsson

Publicerad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Abdülaziz Demircan

För två veckor sedan fick den turkiske målvakten Abdülaziz Demircan sparken från Dakurd efter en uppmärksammad bild på Instagram.

Nu berättar målvakten själv om vad som hände.

– Efter matchen mot Norrköping så var det en spelare, jag tänker inte säga vem, som attackerade mig på grund av bilden, det blev bråk i omklädningsrummet, men Adil (Kizil, tränare och sportchef) lyckades lösa det bra, säger Demircan till UNT.

Dalkurd har haft en lika stökig som tung inledning på allsvenskan. Nykomlingen ligger näst sist och har hunnit med att avskeda såväl spelare som tränare under de elva första matcherna i landets högsta serie.

En av de som fått lämna är målvakten Abdülaziz Demircan. Turerna har varit många kring den 27-årige målvakten som efter en uppmärksammad Instagrambild först petades och sedan sparkades från laget.

”Efter en intern utredning som har gjorts under den senaste tiden har Dalkurd FF beslutat att gå skilda vägar med målvakten Abdulaziz Demircan. Målvakten lämnar klubben med omedelbar verkan”, skrev Dalkurd på sin webbplats i samband med att Demircan fick lämna.

”Rädd att supportrarna skulle attackera mig”

Nu väljer målvakten själv att träda fram och berätta om vad som hände för UNT.

– När jag satt på bussen från Uppsala, vi hade precis passerat Stockholm tror jag, så kallade tränaren (Azrudin Valentic) fram mig i bussen och sade att ”presidenten” hade sagt att jag inte skulle spela matchen och att de var rädda att supportrarna skulle attackera mig, säger Demircan till tidningen och syftar på matchen mot Norrköping där han petades, där och då till synes oförklarligt.

Anledningen ska ha varit att Demircan hade lagt upp en bild som på turkiska fanor för att hedra dagen (19 maj) då det turkiska självständighetskriget startade 1919, något som på grund av historien ska ha rört upp känslor hos de många kurder som stöttar laget.

”De ignorerade mig helt”

Senare ska Demircan också ha blivit attackerad av en lagkamrat i omklädningsrummet.

– Det var bara en spelare som började bråka med mig, men de andra kurdiska spelarna i laget slutade prata med mig, de ignorerade mig helt. Inte ens vår assisterande tränare Amir Azrafshan pratade med mig. Det påverkade så klart även de andra spelarna, säger 27-åringen.

Om Dalkurds officiella uttalanden säger Demircan:

– Det var en lögn, om det var så, varför fick jag då sparken? Jag står bakom bilden och det var jag som lade ut den. Jag har rätt att göra vad jag vill på mina egna sociala medier.

Demircan är nu tillbaka i Turkiet och hoppas hitta en klubb att spela i – något som kan försvåras av målvaktens utflykt till Sverige och Dalkurd. Enligt UNT fick målvakten mycket hat från turkiska medborgare efter flytten från Konyaspor till Dalkurd.

27-åringen hade skrivit ett treårskontrakt med Dalkurd, som nu alltså är brutet sedan en tid tillbaka.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM