Tildas klockrena idé efter VM-kvalbragden

”Andreas sa att det skulle vara roligt”

avPatrik Brenning

Foto: Privat/Peter Wixtröm, Aftonbladet

Efter Sveriges VM-kvalbragd fick 14-åriga Tilda en idé.

Via Instagram kontaktade hon landslagets lagkapten Andreas Granqvist och nu är projektet i hamn.

Nu kan alla svenskar ha Granen i granen.

– Andreas sa att det skulle vara roligt och att vi kunde skänka en del av vinsten till Barncancerfonden, säger Tilda Larsson.

Framför tv:n såg Tilda Larsson hur Andreas Granqvist bommade igen det svenska försvaret och såg till att bära sitt landslag till VM. En prestation som inspirerade 14-åringen från Tyresö att låta svenskarna fira jul med sin landslagshjälte.

”Han var hjälten”

– Det började med att Sverige gick vidare till VM, då kom jag på att det säkert är många som tycker det skulle vara roligt att ha en julgranskula på ”Granen”. Ha Granen i granen, eftersom han var hjälten i det här VM-kvalet, säger Tilda.

14-åringen kontaktade Andreas Granqvist via Instagram och fick omgående tummen upp.

– Jag frågade om det var okej att jag använde hans märke och han sa att det skulle vara roligt och att vi kunde skänka en del av vinsten till Barncancerfonden.

”Hoppas sälja 1000 exemplar”

Nu kan den som vill beställa julgransprydnaden ”Granen i granen” via hemsidan. För 40 kronor får du då en professionellt tryckt pappskiva med Andreas Granqvist som motiv och skänker samtidigt 10 kronor till Barncancerfonden.

”Vi har kommit överens att skänka 10kr till Barncancerfonden och resterande som blir över går till Tilda som har fixat med allt. In o köp granenigranen”, skriver Andreas Granqvist själv på Instagram.

Tilda har också satt ett högt mål för försäljningen.

– Jag hoppas att sälja 1000 exemplar. Det är så många vi har beställt.

Här kan du köpa Granen i granen!

ARTIKELN HANDLAR OM