AVSLÖJAR: Östersund in i jakten på Gojani

avMichael Wagner

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

MOSKVA. Här är nästa lag som ger sig in i jakten på Robert Gojani, 25.

Östersund är intresserat av J-Södras mittfältsstjärna – och det stärker bilden av att Fouad Bachirou kan vara på väg bort.

– Vi är väl medvetna om det finns intresse för Robert från många klubbar, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand.

Enligt trovärdiga uppgifter till Sportbladet är Östersund nästa klubb att visa ett seriöst intresse för Robert Gojani en av Jönköping Södras bästa spelare under säsongen.

Sedan tidigare har Sportbladet avslöjat Elfsborgs jakt på mittfältaren.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg svarar nekande via sms på frågan om klubbens intresse för Gojani:

– Nja, inte nu!

Enligt Sportbladets källor är dock den IFK Öxnehaga-uppfostrade Gojani en av flera potentiella ersättare för Fouad Bachirou när den Komorernafödde mittfältaren lämnar ÖFK.

”Är inte till salu”

Östersunds ordförande Daniel Kindberg dementerade i Aftonbladet med kraft uppgifterna om att Bachirou skulle vara på väg till Malmö FF.

– Det där är patetiskt. Det vore omöjligt för han är inte till salu och vi kommer inte sälja någon i januarifönstret, sa Kindberg. 

Däremot skulle Bachirou kunna lämna för utlandet någon gång under sommaren och då kan Gojani i lugn och ro spela in sig i ÖFK under våren, enligt Sportbladets uppgifter. 

J-Södras ordförande Mats Tidstrand säger till Sportbladet angående locktonerna från andra klubbar till Robert Gojani:

– Vi är väl medvetna om det finns intresse för Robert från många klubbar. Däremot kommenterar jag inte eventuella konkreta förfrågningar eller inledda förhandlingar, säger J-Södra-ordföranden.

Gojanis agent, Nima Modyr:

– Självklart ser vi över Roberts situation. Han har haft fantastiska år i Jönköping. Men samtidigt vill han fortsätta att utvecklas. Det är där vi är just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM