Officiellt: Thelin tar över Elfsborg

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN

avFrida Fagerlund, Max Persson

FOTBOLL

J-Södra åkte ur allsvenskan – men Jimmy Thelin blir kvar.

39-åringen har presenterats som ny huvudtränare i Elfsborg.

– Det är en stor ära att ha fått det här uppdraget, säger han.

Det var i slutet av september som Elfsborg sparkade huvudtränaren Magnus Haglund. Då hade Boråsklubben några dagar tidigare förnedrats med 0–6 borta mot Malmö FF.

De assisterande tränarna Nemanja Miljanovic och Janne Mian tog tillfälligt över ansvaret och ledde laget till en åttondeplats i tabellen. Strax efter säsongsavslut började det spekuleras vilt i att J-Södras Jimmy Thelin var nära att skriva på för klubben.

39-åringen var då mitt uppe i negativt kvalspel mot Trelleborg och ville inte kommentera uppgifterna närmare. Efter förlust över två matcher degraderades J-Södra till superettan och i förra veckan meddelade dessutom Thelin att han lämnar.

Bildar ny ledartrio

Nu står det klart att han blir kvar i allsvenskan. Under onsdagen presenterades till slut Jimmy Thelin som ny huvudtränare i Elfsborg.

Ett treårigt kontrakt är påskrivet och han berättar att den första kontakten mellan de båda parterna togs efter säsongens slut.

– Därför har det varit sena besked, det har varit intensiva förhandlingar och beslut, förklarar Jimmy Thelin.

Thelin kommer bilda ledarstab tillsammans med u-tränaren Tobias Linderoth samt ex-kollegan i J-Södra, Miguel Beas Martinez.

– Vi ska göra allt för Elfsborg och bidra med så mycket vi kan för att laget ska utvecklas. Det är en stor ära att ha fått det här uppdraget och vi ska göra vårt absolut bästa från dag ett, säger Jimmy Thelin.

– Tid och tålamod behöver man, även om det inte finns (i den här branschen). Vi börjar med relationerna i laget och därefter spelar vi en match, så vinner vi kanske den. Sen fortsätter vi så hela säsongen så får vi ser vart vi hamnar till slut.

Sportbladets allsvenska guldmålningar 2006–2017 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM