39-åring ersätter Wicks i Sirius

avAdam Borg

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sirius målvakt Joshua Wicks är avstängd under utredning efter att ha testats positivt för dopning.

Nu har klubben gjort klart med en ersättare – 39-årige Joakim Wulff.

– Det är en väldigt rutinerad spelare som varit på allsvensk och superettannivå länge i flera olika klubbar, säger Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

Sirius målvakt Joshua Wicks lämnade ett positivt dopningsprov efter premiärmatchen mot Hammarby den 1 april. I A-provet fanns spår av kokain och målvakten har sedan beskedet den 19 april varit avstängd.

Beskedet satte Sirius i en prekär målvaktssituation. I Wicks frånvaro har målvaktstränaren Karim Fegrouch klivit in mellan stolparna och gjort det bra för Uppsala-laget. Men klubben har sedan beskedet om Wicks letat en ersättare för att stärka upp målvaktssidan. Och nu har man hittat honom. Under måndagen meddelade klubben att man gjort klart med 39-årige målvakten Joakim Wulff.

– Det är en väldigt rutinerad spelare som varit på allsvensk och superettannivå länge i flera olika klubbar. Han kan målvaktsspelet och är bra på att styra sin backlinje och att kommunicera. Nu har vi två rutinerade målvakter i honom och Karim, så det blir ett bra komplement, säger tränare Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

Varit klubblös sedan förra säsongen

Joakim Wulff har en lång karriär bakom sig. De fyra senaste säsongerna har han representerat Varberg i superettan men efter förra säsongen lämnade han klubben. Sedan dess har han varit klubblös. Under förra veckan provtränade Wulff med Sirius samt spelat en U21-match mot Brommapojkarna.

– Det är spännande. Det är ju en lite speciell situation, men det gäller att vara redo när frågan kommer. Jag ska försöka bidra till laget och förhoppningsvis får jag spela och kan hjälpa laget att vinna matcher, säger Joakim Wulff.

39-åringens kontrakt sträcker sig över säsongen 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM