Ola hyllad av publiken:

avJonatan Fast

Det känns bra i hjärtat

Då: ifrågasatt.Nu: hyllad. När AIK-fansen sjöng Ola

Anderssons namn blev sportchefens revansch tydlig.

- Känns jättebra i hjärtat, säger han.

Ola Andersson.

Från den 21 maj till den 12 juli vann AIK bara en av åtta matcher. Sportchefen Ola Anderssons tillvaro var ansträngd. Än värre blev det när U21-kaptenen Robert Åhman-Persson lämnade klubben för danska Viborg. AIK kritiserades för att de inte gjorde tillräckligt mycket för att behålla en av allsvenskans största talanger i Sverige. Nu, fem raka segrar, två argentinska succéförvärv och en ökande guldkänsla senare hyllas Ola Andersson.

Go i hela laget

- Det är lättare att jobba när det går bra. Det finns ett jävla go i hela AIK, från Susanne i receptionen till Charlie (Granfelt, vd AIK Fotboll) i toppen.

Hur har du uppfattat den totala scenförändringen?

- Vi har hela tiden jobbat väldigt hårt, när det blåste emot var det jobbigt. Därför är jag glad att vi nu är där vi är.

Vad har du att säga om tiden som varit?

- Det är alltid någon som får ta emot motgången. Det har varit jag, Rikard (Norling, chefstränaren) och spelarna. När det gäller AIK är det alltid mycket snack så man får aldrig riktigt jobba i lugn och ro.

- Det positiva är att AIK är ett lag som alla är intresserade av.

Det måste kännas skönt att värvningarna av argentinarna Ivan Obolo och Lucas Valdemarin blivit så lyckade?

- Javisst, man sätter ju sin namnlapp på de spelare man tar in. Men även ”Nisse” (Nils-Erik Johansson) och Khari (Stephenson) har varit jätteviktiga som injektion.

MFF besegrade AIK med 4-0 på Malmö Stadion i säsongens första möte lagen emellan. Efter 3-1 på Råsunda i går sjöng fansen Ola Anderssons namn.

- Det har jag aldrig upplevt som sportchef, men som spelare. Känns jättebra i hjärtat, säger jag något annat ljuger jag.

ARTIKELN HANDLAR OM