4000 supportrar ska hjälpa AIK på Nya Ullevi: "Vi räknar med en fotbollsfest"

FOTBOLL

AIK må spela på bortaplan, men upp till 4000 tillresta supportrar ska få det guldjagande Solnagänget att känna sig hemma på Nya Ullevi.

Foto: Råsunda, Solna - hemmaplan för guldjagande AIK.

Senast AIK mötte Gais på bortaplan blev det bråk innan matchen när AIK-huliganer tog sig fram till sittplats och började slåss. Något liknande ska inte ske nu.

- Det finns inga likheter med den matchen överhuvudtaget. Vi spelar på Nya Ullevi nu, det var på Gamla Ullevi. Att vi spelar på Nya Ullevi beror i första hand på att den är bättre anpassad för att ta emot bortasupportrar, säger Gais klubbchef Magnus Sköldmark.

Exakt hur många AIK:are som kommer att åka ned är inte säkert. Mycket hängde på resultatet mellan Helsingborg och Elfsborg.

- Nu blev det ju oavgjort där (1-1) så då kommer det säkert fler. Vi räknar med mellan 2000 och 4000. Men AIK vet inte ens själva hur många det blir, säger Sköldmark.

I Gais är man inte oroliga för att det ska bli problem i samband med matchen.

- Nej, inte alls. AIK-supportrarna kommer ner för att stötta sitt lag som ska vinna SM-guld. Vi räknar med att det här blir en fotbollsfest, säger Sköldmark.

Totalt sett lär dock läktarna gapa ganska så tomma.

- Det blir mellan 5000 och 8000. Det beror på hur många AIK:are det kommer, säger Magnus Sköldmark.

Fotnot: GAIS har ett publiksnitt på 7227 hemma i år. Det är åttonde bästa i allsvenskan i år. AIK har ett bortasnitt på 11086. Bara IFK Göteborg (11834) och Hammarby (11757) är bättre i allsvenskan i år. AIK toppar också hemmasnittet - se listan på vänstra sidan.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM