Klubbar på rad för att låna Rosenberg – Ajax vägrar

FOTBOLL

Han borde vara näste svenske fotbollsstjärna att byta liga.

Sportbladet kan avslöja att ett tiotal klubbar är intresserade av Markus Rosenberg, 24.

Men Ajax vägrar att låna ut sin anfallare.

Christian Wilhelmsson lyckades med det sensationella bytet att gå från Nantes iskalla avbytarbänk direkt till serie A-tvåan Roma.

Markus Rosenberg, som efter en lyckad första säsong i den holländska klubben har haft en tuff höst med lite speltid, skulle kunna göra något liknande.

Enligt anfallarens agent Martin Dahlin vill flera klubbar låna Ajaxproffset.

Stort intresse

– Jag vill inte kommentera enskilda klubbar, men jag kan bekräfta att det finns ett stort intresse i flera europeiska ligor för att låna Markus Rosenberg. Ett tiotal klubbar har meddelat att de vill ta honom på lån, säger Martin Dahlin.

Enligt Sportbladets uppgifter samt spanska källor står klubbar som PSG, Nantes, Real Sociedad, Deportivo La Coruña, Levante, Celta Vigo, Bordeaux och Sochaux i lånekön.

Men Ajax-ledningen vill inte låna ut svensken.

– Tyvärr är inte Ajax just nu villiga att låna ut Markus. Men de kan tänka sig en försäljning om rätt bud dyker upp, säger han.

Ingen framtid i Ajax

För en månad sedan berättade Sportbladet att Markus Rosenberg inte ingår i Ajax-tränaren Henkten Cates framtidsplaner. Klubben gjorde nyligen klart med brassen Leonardo. Den brasilianska anfallaren gjorde debut i gårdagens vänskapsmatch mot Ajax Cape Town i Kapstaden (1–3). Markus Rosenberg är också med i Sydafrika. Sportbladet sökte honom förgäves i går kväll, men så här sade Markus Rosenberg i november till Sydsvenskan:

– Just nu har jag svårt att se en framtid i Ajax. Men saker och ting kan förändras snabbt i fotboll. Det är det man får hoppas på.

Hur hårt Ajax håller på sin ståndpunkt att inte låna ut Markus är svårt att sia om.

– Jag vill varken kommentera eller dementera uppgifterna. Markus tillhör Ajax i dagsläget, säger Sara van Bueren, presskontakt i klubben.

Petra Thorén, Michael Wagner