Beviset: Han kör med boll

FOTBOLL

Tv-bilderna från den stängda träningen – Rooney på väg tillbaka

1 av 2

MANCHESTER

Men titta här då - han rör på sig!

Och än värre:

Han rör BOLLEN -med båda fötterna!

Det är bilderna som får hela England att hoppas på ett mirakel:

Att Wayne Rooney, 20, trots allt kommer att spela i VM.

Normalt sett vore det rätt barnsligt att fästa uppmärksamhet vid det faktum att Rooney faktiskt duttade med bollen några gånger, det är knappast nån garanti för att hans brutna mellanfotsben håller för en match, men ni kanske förstår hysterin i engelsk media idag.

Smugglades undan

När pressen anlände till Manchester Uniteds träningsanläggning i Carrington i går förmiddag smugglades Rooney snabbt undan av Uniteds läkarteam.

Men två tv-team var kvicka med kamerorna och lyckades fånga superstjärnan när han tränade med boll.

Det är en sensation. Definitivt långt före det uppgjorda schemat och ett bevis för att Rooney är närmare spel i VM än vad alla trott.

Rooney bröt sitt fjärde mellanfotsben mot Chelsea den 29 april och har getts mycket små chanser att bli hel, åtminstone före en eventuell kvartsfinal i VM.

Men han har en benstomme som en noshörning, gott läkkött och en VM-hunger som i sig själv verkar snabba på läkningsprocessen.

Sven-Göran Eriksson avslöjade i går att han häromdagen frågade Rooney:

- När tror du själv att du blir spelklar?

- På lördag, svarade Wayne.

- Vadå, vilken lördag menar du?

- Den här lördan.

I dag, alltså.

Det är naturligtvis omöjligt, men det säger en del om den beslutsamhet och optimism som Rooney har.

Röntgen på onsdag

Självklart har han ingen talan alls när den nya röntgenundersökningen genomförs på onsdag i nästa vecka. Det är den som avgör om Svennis anmäler United-stjärnan till VM eller väljer reserven Jermaine Defoe.

Svennis verkade nästan chockad själv när nyheterna om "Vajjns" progress nådde honom under en presskonferens i går eftermiddag.

- Jag har ju ingen aning om vad han har gjort i dag, han har varit i Uniteds händer. Det är från och med nu som FA:s läkare tar över, sa den engelske förbundskaptenen.

- Men om det är som ni säger att Rooney har tränat med boll och att allt ser bra ut så är det fantastiska nyheter. Det låter jättebra.

Peter Wennman