Här hyllar han AIK

FOTBOLL

"Fantastiskt roligt för både Dereck och AIK"

Foto: HYLLNING AIK:s Dereck Boateng hoppade in i andra halvlek när Ghana slog Tjeckien med 2-0, ett av favoritlagen. Som en hyllning till AIK hade han svettband med klubbmärket om handlederna.

Här hyllar Dereck Boateng sitt AIK - med armband med klubbmärket på.

Mittfältaren VM-debuterade när Ghana skrällde mot Tjeckien i går.

- Fantastiskt, säger Stefan Söderberg, sportchef.

Dereck Boateng fick göra sin efterlängtade VM-debut direkt i andra halvlek, när han kom in till höger på Ghanas mittfält. Han bar armband med AIK:s klubbmärke på - en kärleksförklaring till laget och ett bevis på att han efter några svåra år nu definitivt är på rätt väg, både socialt och fotbollsmässigt.

Boateng kom in när Ghana redan ledde med 1-0.

Förbundskaptenen Ratomir Dujkovic hade beordrat full fart framåt direkt - och det dröjde bara en minut och tio sekunder innan Asamoah Gyan gav BlackStars ledningen.

En chockstart för tjeckerna som tvingades att gå framåt vilket öppnade för Ghanas offensiv.

Tjeckiens supermålvakt Petr Cech höll länge nere siffrorna men i 82 minuten spelade Ghana sig elegant fram till ett friläge som Sulley Muntari utnyttjade med en vänsterkanon som skickade upp bollen i nättaket.

Boateng gjorde en bra VM-debut utan att glänsa.

Höjt marknadsvärde

Inom AIK var glädjen stor efter mittfältarens hyllning till föreningen.

- Man hoppade till lite grann, fantastisk roligt för både Dereck och AIK, säger Stefan Söderberg, som är sportchef fram till den nionde juli.

Efter VM-debuten ökar Boatengs marknadsvärde, som redan efter succéinledningen av allsvenskan är på väg uppåt. Men efter avslutningen av vårsäsongen mot Gais lovade Boateng att stanna i AIK.

Och klubben tänker inte släppa honom.

- Värdet kanske ökar, men vi vill att han stannar och spelar här, säger Stefan Söderberg.

Stefan Alfelt, Petter Maaherra