”Inget bråk – bara diskussion”

FOTBOLL

Lars Lagerbäck tonar ner spelarbråket

BREMEN

För fyra år sedan såg hela världen tv-bilderna på brottningsmatchen mellan Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg, men Lasse Lagerbäck hävdade i ett klassiskt citat att ”nothing happen”.

Den heta ordväxlingen i omklädningsrummet mellan Ljungberg och Mellberg upplevde förbundskaptenen själv.

– Jag var med om slutfasen. Det var en diskusson som uppstår då och då efter matcherna.

Foto: Lars Lagerbäck.

Lasse Lagerbäck berättade under en presskonferens på måndagen om sina upplevelser om den heta ordväxlingen mellan Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg direkt efter Trinidad-matchen.

– Något bråk har det inte varit, däremot så har det varit en diskussion mellan Olof, Fredrik och några till. Jag kom in, ja..de hade börjat i alla fall när jag kom in, så jag var med om slutfasen. Det var en diskusson som uppstår då och då efter matcherna.

Var det hetsigt?

– Det beror på hur man definierar hetsigt.

Det här var ingen ovanlig händelse?

– Nej, det förekommer då och då efter matcher. Sedan kan det vara lite olika nivå på dem, och handla om lite olika saker.

Vad är bra, och vad är dåligt, med att det uppstår en sån här diskussion?

– Diskussioner uppstår väl nästan jämnt i olika sammanhang...oftast upplever jag att det är bra, vi försöker ha högt i tak och att folk ska kunna säga vad de tycker och tänker.

Är det något som ni har diskuterat i efterhand, eller kommer att göra senare?

– Diskussionen i omklädningsrummet? Ja, vi kommer att diskutera det när vi gör en återkoppling på matchen och hur den var – vad som var positivt, vad som var negativt.

Hur upplever du att stämningen är i gruppen?

– Den är ungefär som den brukar vara.

Du låter inte så bekymrad över det här?

– Diskussioner förekommer titt som tätt, det är så solklart i en sån här grupp. Det handlar om att prestera bra, och speciellt efter matcher så handlar det om en massa känslor.