Johan Mjällby lägger av

FOTBOLL

AIK:s hjälte slutar efter skademardrömmen

Foto: STEFAN MATTSSON
Johan Mjällby slutar med fotbollen. Åtminstone som spelare.

Stockholm (TT)

Förre landslagsspelaren Johan Mjällby lägger av med fotbollen. 35-åringen som återvände till AIK inför säsongen tvingas sluta med fotbollen på grund av skadebekymmer.

– Jag har ingen större lust att köra rehab längre. Jag har kört så mycket rehab i hela mitt liv och nu har jag bara fått en massa följdskador. Det är väl ett bevis på att min kropp..mitt huvud vill gärna fortsätta men min kropp vill inte hålla på med fotboll på elitnivå, säger Mjällby

Mjällby meddelade Rikard Norling sitt beslut redan i måndags. Många trodde annars att han var på väg tillbaka från de skador han dragits med sedan premiären mot Gefle i april.

– Jag ligger efter för mycket och det känns inte som jag har en chans att hinna ikapp. Jag är ingen ungdom längre och det känns som att jag hellre lägger tiden på något annat.

Skönt beslut

Trots att en lång och framgångsrik karriär nu är över är Mjällby på gott humör och ser fram emot att låta kroppen vila. Han menar att det känns skönt att ta beslutet när laget har medvind, även om han hade hoppats på fler matcher i AIK-tröjan.

– Det var en dröm som slog in som jag inte trodde var möjlig när jag började rehabträna för tolv månader sen. Jag är stolt över att ha lyckats komma tillbaka, trist att det bara blev en match men jag har verkligen gett mitt yttersta.

– Det var ett drömscenario att bli avtackad, det kommer jag aldrig glömma, det var helt fantastiskt att få kliva ut på Råsunda igen.

Framtid i fotbollen

Vad kommer du göra nu?

– Jag hoppas ha kontakt med fotbollen på ett eller annat sätt, gärna inom AIK. Vi får se vad det blir, jag är en ambitiös herre av mig och vad det än blir så kommer det säkert att bli roligt.

Ditt största ögonblick i karriären?

– Det viktigaste har varit att vinna titlar. Det har jag lyckats med och är jäkligt stolt över. Men naturligtvis, att få representera sitt land i VM är jäkligt svårt att slå.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM