”Ruud mobbade Ronaldo”

FOTBOLL

Holländaren på väg bort från United efter internt bråk med Cristiano Ronaldo

Manchester Uniteds målkung Ruud van Nistelrooy har varit på kant med tränaren Sir Alex Ferguson en längre tid. Enligt uppgift i brittisk press kommer han nu att bli placerad på försäljningslistan.

Huvudorsaken sägs vara att holländaren mobbat lagkamraten Cristiano Ronaldo.

Foto: AP
Mobbing? van Nistelrooy och Ronaldo – inte längre så såta vänner.

Enligt The Sun har van Nistelrooy flugit hem till Holland. Han är inte önskad i tisdagskvällens avskedsmatch för Roy Keane och framtiden i klubben ser nu inte alls särskilt ljus ut.

Tidningen skriver att Sir Alex Ferguson efter ett möte med styrelsen bestämt att holländaren ska säljas för runt 10 miljoner pund, eller motsvarande 135 miljoner kronor.

Mobbing på Uniteds träningsanläggning

Anledningen till att Ferguson på senare tid bänkat anfallaren sägs vara den mobbing holländaren ska ha utsett yngre lagkamraten Cristiano Ronaldo för. Van Nistelrooy sägs ha blivit irriterad på Ronaldos speciella förhållande till hjälptränaren och landsmannen Carlos Queiroz.

Van Nistelrooy ska vid upprepade tillfällen ha frågat Ronaldo om Queiroz är dennes pappa. Ett känsligt ämne då yttermittfältarens far gick bort i höstas.

”Han blir borttvingad”

Från Ruud van Nistelrooy är det ännu så länge locket på om den infekterade affären. Agenten bekräftar dock att holländaren nu mer eller mindre tvingats bort från klubben.

– Han har inte lämnat Manchester frivilligt. Men vi har bestämt oss för att inte kommentera det här i media. Vi vill inte sänka oss till Fergusons nivå, säger Rodger Linse till The Sun.

Sir Alex Ferguson har tidigare tagit i med hårdhandskarna när det gäller spelare med ”fel” attityd. Jaap Stam och David Beckham har tidigare offrats för lagets bästa. Det mesta talar för att van Nistelrooy blir näste man att kastas ut.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM