Zoran Lukic: Djurgården förtjänar att vinna SM-guldet

FOTBOLL

GÖTEBORG.

Zoran Lukic, 48, har varit med om guldmatcher förr.

Men inte på det här sättet.

- Vi ska göra allt för att vinna. Men Djurgården är laget som förtjänar att vinna SM-guldet, säger Örgrytetränaren.

Foto: EXDjurgårdare Örgrytetränaren Zoran Lukic tror inte att Göteborg fixar att vinna SM-guld i år. "Djurgården har det i sina egna händer", säger han.

Örgrytesupportrarna har, precis som kollegorna i Hammarby, hamnat i en märklig situation.

Seger för deras lag i kväll och de kan hjälpa värsta rivalen till SM-guldet.

Än värre är det för Öistränaren Zoran Lukic, som inte bara kan hjälpa IFK Göteborg mot mästartiteln - han kan dessutom fälla Djurgården, laget i hans hjärta.

- Har man en gång varit djurgårdare förblir man djurgårdare. Men det saknar betydelse på Gamla Ullevi, säger han.

Spela avslappnat

Efter Öisförhållanden är det en stormatch ikväll, med över 8 000 biljetter sålda i förköp tack vare ett stort antal Djurgårdensupportrar på plats.

- För mina spelare och mig är kampen om SM-guldet ointressant. Men att vi är inblandade i den fajten gör matchen lite mer spännande för oss, säger Zoran Lukic.

Tillsammans med Sören Åkeby var han med och förde Djurgården till två raka SM-guld.

Vilket lag förtjänar att vinna i år?

- Djurgården. De har en klar linje, man följer de grunder man la 2001, de har en träningsmetodik och pedagogik som man tror på och ett spelsystem som är vinnande, säger Lukic.

Ser du några fördelar om IFK Göteborg tar guldet?

- För fotbollen i Göteborg vore det bra. Det skulle öka intresset igen, speciellt om de skulle lyckas ta sig till Champions League.

- Men jag tror inte Blåvitt grejar det här av egen maskin. Oavsett om vi vinner mot Djurgården så har Djurgården det i egna händer mot Elfsborg, säger Zoran Lukic.

Priset har stigit

Djurgården ställs i kväll inte bara mot ett formstarkt Örgryte utan också mot allsvenskans hetaste lirare, brassen Ailton Almeida.

I vilken allsvensk klubb ser du helst att Ailton hamnar?

- Han hamnar inte i någon allsvensk klubb. Det finns inget lag i Sverige som har ekonomin som krävs för att köpa loss Ailton. Det räcker definitivt inte med de sju miljoner kronor som Djurgården ville betala för honom för någon månad sedan, säger Lukic.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM