Finansiärer vill satsa över 700 miljoner på MFF

FOTBOLL

Bengt Madsen: Kanske om det varit 1 april

Den prövade fotbollsklubben Malmö FF kommer att få ett bud på cirka en halv miljard kronor för att finansiera ett nytt stadionbygge. Som motprestation vill gruppen av finansiärer överta spelartruppen och varumärket Malmö FF.

Dessutom är finansiärerna villiga att spendera 200 miljoner kronor på spelarköp. Det finns förgreningar till storklubbar som Anderlecht och Barcelona.

Upplägget dök upp i samband med MFF-ledningens möte med MFF Support i måndags.

– Redan för ett år sedan kontaktades jag och några andra MFF-supporters av finansiärerna för att testa idén, säger Sven Liljegren, MFF Supports talesman i stadionfrågan till Sydsvenskans nätupplaga.

– Nu vill gruppen komma till skott och det hela har läckt ut.

Men ännu vill ingen av finansiärerna träda fram med namn.

De är sju stycken och har samlat ihop bankgarantier för 55 miljoner euro, ett rörelsekapital som skulle täcka ett nytt stadionbygge men även ersättning till Malmö FF för ett övertagande av spelartruppen och varumärket.

Gruppen har bland annat besökt Barcelona för att undersöka hur klubben jobbar. En av finansiärerna lär ha en personlig relation med Barcelonas president Joan Laporta.

Sven Liljegren säger till tidningen att moderklubben MFF fortsatt skulle ha kontrollen genom minst ett 51-procentigt ägande. Meningen är att det skulle bli ett arenabolag och ett fotbollsbolag.

Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen säger i en kommentar att det hela låter som en utopi.

– Kanske om det varit 1 april.

Han tycker också det är något underligt att ingen av de villiga finansiärerna kontaktat honom. På en fråga om Malmö FF är till salu, svarar han:

– Inte om jag får bestämma.

Sportbladet - TT