SKRÄCKBILDEN

FOTBOLL

Rooney i en blodig krigsmålning - över hela England i dag

Foto: ENGELSK PRESS I DAG En blodig Rooney ska frälsa England i kväll, hoppas den engelska pressen.

LONDON

Engelska tidningar har sin analys av matchen klar.

En krigsmålad Wayne Rooney ska skrämma livet ur Sverige.

Sen är saken klar.

Efter två tveksamma matcher och några dagars kollektiv VM-depression försöker engelska tidningar i dag åter blåsa liv i drömmarna om ett VM-guld.

För sanningen är att fansen på hemmaplan har lite svårt att tro på laget som i 83 minuter hade det ännu jobbigare än Sverige mot Trinidad och Tobago.

Lösningen stavas Wayne Rooney. Han ska fixa alla problem. Flera tidningar pryder sina förstasidor med bilder på en krigsmålad Wayne Rooney som till synes ger i från sig ett stridsrop inför drabbningen.

Bilden är sportjätten Nikes senaste annonskampanj, som tar avstamp idag.

Med ett jätttelikt S:t Georgskors målat i blodrött från hårfästet till naveln ska en naken och vrålande Rooney ge England hopp - och varumärket en puff.

På svenska kallas legenden Sankt Göran och Draken - och det är Sverige som ska dräpas i kväll.

Abbaomskrivning

"Wayne skrämmer livet ur Sverige i natt", skriver Daily Mirror på sin sportförstasida.

"Rooneys glöd kommer bränna upp Sverige", svarar The Sun med.

Samma tidning har på nyhetsplats under rubriken "The Winner Takes it All" bytt ut Benny Anderssons ansikte i en gruppbild på Abba och satt dit Sven-Göran Eriksson istället.

Experterna och krönikörerna är något mer försiktiga än rubrikmakarna. Flera tippar till och med att det ska bli oavgjort. Alla medier nämner Sveriges 38 år långa förlustfria svit mot England och i genomgången av den svenska laguppställningen beskrivs de svenska spelarna - utom Markus Allbäck - med stor respekt.

En lösning

"Han är den främsta anledningen till att Sverige haft problem", skriver Daily Mail.

Daily Mails Paul Hayward skriver att om det inte funkar med Wayne Rooney på planen så är alla Sven-Göran Erikssons bortförklaringar slut.

Stewen Howard på The Sun menar att det vore bra om Sverige får ett tidigt mål så att England sätts på ett rejält prov inför slutspelet - för det är dit både tankar och trycksvärta går redan nu i England.

Jens Kärrman, Caroline Olsson