Dämpad glädje

FOTBOLL

Owens skada svår smäll för England

1 av 3 | Foto: Michael Owen vrider knät...

Glädje över gruppsegern – men ändå ledsna miner.

De engelska landslagsspelarna led med sin lagkamrat Michael Owen som bara ut på bår bara efter några minuters spel mot Sverige.

– Det är en svår smäll för oss som ett lag. Mina tankar finns hos Michael Owen som har haft 12 svåra månader och nu råkat ut för en svår skada till, sa Joe Cole.

Olyckan var framme redan efter en dryg minut. Owen skulle spela ifrån sig bollen på den egna planhalvan när högerbenet vek sig under honom.

Newcastleforwarden vred sig i plågor och skrek rakt ut när han undersöktes av den engelske landslagsläkaren vid sidan av planen innan han bars av planen på bår.

Hur allvarlig skadan är gick inte att få svar på direkt efter matchen. Men de flesta engelsmän befarar att Owens VM-turnering är över.

”Det ser inte bra ut”

– Vi får vänta och vad undersökningen visar i morgon men det ser inte bra ut. Michael har varit oerhört fokuserad på att ta sig tillbaka så det här var en förödande kväll för honom och för laget, sa lagkaptenen David Beckham.

Även Sven-Göran Eriksson, den engelske förbundskaptenen, var bekymrad.

– Det ser inte alls bra ut, men vi får avvakta onsdagens röntgenundersökning innan vi vet hur allvarlig skadan är, säger Eriksson.

Steven Gerrard pratade med Owen i halvtidsvilan, och det var en mycket dämpad Owen som verkade förstå att VM mycket väl kan vara över för hans del.

– Han var riktigt ledsen, sa Gerrard.

Sportbladet.se