Olsson: ”Inget minne av första halvlek”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Jonas Olsson har missat de två inledande omgångarna av allsvenskan på grund av bristning i låret.

Nu berättar den förre landslagsbacken att han även haft problem med huvudskador.

– Vissa matcher har jag fått en smäll i första halvlek och tappat medvetandet, och så kommer du in efter matchen och har inte ens ett minne av att den situationen har hänt säger Jonas Olsson i Olof Lundhs Podcast.

Djurgården har fått inleda allsvenskan utan mittbacksgeneralen Jonas Olsson.

Senast 35-åringen spelade en tävlingsmatch var i cupsemifinalmötet mot AIK – en match han i efterhand inte borde ha spelat.

Men det är inte bara bristningar som ställt till det för Olsson. I Olof Lundhs Podcast berättar mittbacken att han även haft bekymmer med smällar mot huvudet vilket lett till minnesförlust.

– Jag har ändå fått ganska mycket hjärnskakningar under åren. Vissa matcher har jag fått en smäll i första halvlek och tappat medvetandet, och så kommer du in efter matchen och har inte ens ett minne av att den situationen har hänt, du har inget minne av första halvlek. Sådana grejer kan jag vara orolig för säger Olsson.

”Baksida på varje medalj”

På frågan om klubbarna tagit problemet på allvar svarar Olsson:

– I dag hade man kanske gjort på ett annat sätt. Man har också pratat om att doktorerna i klubbarna är under press från managern att spelaren inte ska tas av. Nu har de väl bättre riktlinjer om det just kring huvudskador, att de ska vara försiktiga med det. Jag tror att man behandlar det bättre i dag och är försiktigare med det.

Trots huvudskador och ett minne som stundtals sviktat ångrar 35-åringen ingenting i sin karriär.

– Det som fotbollen har gett mig, dels i form av ekonomi men också i upplevelser och perspektiv, möten med människor har varit fantastiskt. Jag har trivts sedan jag skrev på mitt A-lagskontrakt i Landskrona för 16-17 år sedan. Det har varit en fantastisk resa. Jag känner att jag är på upploppet nu, men att jag kanske har några år till. Som det känns nu har det varit värt allt slit och all möda. Men frågar du mig några år efter att jag har slutat så är det klart att jag får en nota på det också. Men så är det med allt. För att vara klyschig: det finns en baksida på varje medalj.

Emojisvenskan 5 april 01:56
ARTIKELN HANDLAR OM