Allsvenskan i fotboll 2016

Arnór Smárason klar för Hammarby

Av: 

Rasmus Hammarström

FOTBOLL

Islänningen lämnar konkurrenten Helsingborgs IF

Arnór Smárason, 27, lämnar Helsingborgs IF men fortsätter i allsvenskan.

Islänningen blev i dag klar för Hammarby IF.

– Det här känns riktigt bra, jag är stolt och glad över att komma till Hammarby, säger anfallaren till klubbens hemsida.

Den isländske anfallaren Arnór Smárason, 27, bekräftade redan tidigare i höst att säsongen 2015 skulle bli hans sista med Helsingborg. Nu står det klart att han blev en tidig julklapp för Hammarbys supportrar. Klubben bekräftar på hemsidan att spelaren har skrivit på ett kontrakt över tre säsonger.

– Arnór är en fantastiskt duktig fotbollsspelare som motsvarar alla de kriterier vi söker. Han är en ledartyp som kan spela på i stort sett alla offensiva positioner, framför allt som släpande forward eller på kanten. Han har också internationell erfarenhet från Islands landslag och som utlandsproffs. Det är en spelare som kommer att bli väldigt nyttig för Hammarby, och jag är också övertygad om att han har kapaciteten att hjälpa övriga spelare i laget att ta kliv, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Bajens tredje islänning

Arnór Smárason spelade den senaste säsongen på lån i ryska Torpedo Moskva under våren, innan han i höst mäktade med fem mål på 14 matcher för Helsingborg. Han ser nu fram emot de kommande säsongerna med Bajen.

– Det här känns riktigt bra, jag är stolt och glad över att komma till Hammarby. Det ska bli väldigt kul att vara med i det projekt som Hammarby är inne i, och jag kommer att ge allt för laget, säger Arnór.

Han blir nu den tredje islänningen i Hammarbys spelartrupp. Sedan tidigare spelar både Birikir Sævarsson och Ögmundur Kristinsson för klubben.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2016

Helsingborgs IF

Hammarby IF

Arnór Smárason

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll