”Chippen” gör ny comeback i Mjällby

Christian ”Chippen” Wilhelmsson gör mål på straff
Christian ”Chippen” Wilhelmsson gör mål på straff

Mjällby ligger pyrt till i Superettan. Då plockar Blekingelaget än en gång in Christian ”Chippen” Wilhelmsson för att få hjälp att hålla klubben kvar i den näst högsta serien.

– “Chippen” är jättesugen på att vara med i den sista seriematchen mot BP, och i ett eventuellt kval, säger sportchefen Jonas Andersson till Fotbolliblekinge.

Det har varit en tung säsong för Mjällby AIF som för nästan exakt ett år sedan åkte ur allsvenskan. Stora spelaförluster och fortsatt dålig form har gjort att klubben nu riskerar att få spela division ett-fotboll nästa år.

Mjällby ligger med en omgång kvar på 13:e plats i tabellen och kommer troligen få kvala för att hålla sig kvar i den näst högsta serien. Därför hoppas man nu på en frälsare.

”Är jättesugen”

Blekinglaget får hjälp av hemmasonen Christian ”Chippen” Wilhelmsson i säsongens sista matcher. Den förre landslagsmittfältaren flyger hem från Dubai – och betalar själv, skriver TT.

35-åringen som hoppade in under några matcher i slutet av sommaren gör därmed sin tredje comeback i Mjällby AIF.

– Den här kontakten var inte svår att föra i hamn. “Chippen” är jättesugen på att vara med i den sista seriematchen mot BP, och i ett eventuellt kval, säger sportchefen i Mjällby AIF, Jonas Andersson till Fotbolliblekinge.

Mjällby möter jumbon Brommapojkarna på söndag och Mjällby hoppas ha den förre landslagsspelaren spelklar till dess.

”Än en gång visar Christian en sällan skådad klubbkänsla och ett stort gult hjärta”, skriver klubben på sin hemsida.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.