Fruktar att Messi slutar i landslaget

Publicerad 2015-07-08

Förre landslagsspelaren: "En dag kommer Messi tröttna"

Messi har varit med och förlorat stora finaler med Argentina. Nu misstänker legendare Mathias Almeyda att han kan tröttna på landslaget.

Lionel Messi har upplevt två tunga finalförluster på lika många år.

Nu fruktar argentinska medier att Messi kommer ta en paus från landslaget.

– En dag kommer den här killen tröttna och aldrig någonsin komma över för att spela med landslaget, säger den förre landslagsspelaren Mathias Almeyda.

ERIK NIVA: Messi är min generations främsta idrottsman

Argentina förlorade finalen i Copa America mot Chile på straffar.

Därmed har landet två tunga finalförluster de senaste två åren då laget även förlorade VM-finalen mot Tyskland efter förlängning förra sommaren.

"Killen kommer tröttna"

Nu fruktar flera argentinska medier att Barcelonastjärnan Leo Messi kan komma att ta en paus från landslagsspel.

Även den förre landslagsspelaren Mathias Almeyda tror att 28-åringen snart kan ha gjort sitt i landslaget för en tid framöver.

– En dag kommer den här killen tröttna och aldrig någonsin komma över för att spela med landslaget. Det är omöjligt för Messi att spela som i Barcelona med Argentina, säger Almeyda till argentinska medier.

Tre år till VM

Argentina har nu tre år till nästa stora mästerskap då VM i Ryssland spelas och innan det väntar kvalspel. Almeyda, numera tränare i argentinska Banfield, menar att Messi inte behandlas som den store stjärna han är.

– En del kritiserar Messi för att han inte sjunger nationalsången eftersom de alltid letar efter något. Du behöver inte göra det. Han kommer alltid att spela för den argentinska tröjan och göra det bra, men han behöver inte bära allt ansvar, säger Almeyda.

ERIK NIVA: Messi är min generations främsta idrottsman

Följ ämnen i artikeln