Svensken gör succé – bäst i holländska ligan

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
Muamer Tankovic.

Helgens bästa spelare i holländska ligan.

Muamer Tankovic, 20, har hittat målformen igen.

– Hårt arbete lönar sig, säger svensken.

Veckans lag från Whoscored. Klicka för större version.

Muamer Tankovic är stekhet i den holländska liga. Efter en säsongsstart där svensken fick hoppa in och ut ur AZ Alkmaars startelva verkar 20-åringen nu ha etablerat sig i tränare John van den Broms förstauppställning.

I förra veckans cupmöte mot VVV fick Tankovic starta och tackade för förtroendet genom att dunka in två mål i 6–1-segern. I helgens ligamöte med Heracles fick svensken förnyat förtroende i startelvan och stod för ett mål och en assist i 3–1-segern.

– Det var fantastiskt. Jag är mycket nöjd med min prestation och speciellt med mina lagkamrater. Vi gjorde det bra och arbetade hårt, säger Tankovic till Voetbal Centraal.

”Fått tillbaka självförtroendet”

Det belönades med priset som ”matchens lirare” och när det internationella statistikföretaget Whoscored publicerar ”veckans lag” från den holländska ligan tar Tankovic plats i anfallet.

Svensken får, baserad på sin insats mot Heracles, skyhöga 9,6 i betyg. Därmed hade han den överlägset bästa statistiken från helgens omgång, framför Feyenoords mittfältare Eljero Elia som noterades för 9,1.

– Jag har fått tillbaka mitt självförtroende, tack vare de mål jag har gjort den gångna veckan. Hårt arbete lönar sig. Jag är också nöjd med det förtroende jag fått av John van den Brom, säger Tankovic.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM