”Zlatan viktigare än Ronaldo & Maradona”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenske anfallaren hela världens kelgris

1 av 3
Över 45 procent av Mirrors läsare anser att Zlatan är det bästa enmanslaget. Maradona skuggar på 20 procent av rösterna.

Zlatan Ibrahimovics magi mot Danmark gav inte bara ett eko till Stockholms poliser som spänt väntade på att få ta en selfie med stjärnan.

Hela världen hyllar svensken.

På engelska sajten Mirror röstades dessutom Zlatan och Sverige överlägset fram till det bästa enmans-laget någonsin.

Zlatan Ibrahimovic uppvisning mot Danmark tog Sverige till Frankrike.

Erik Hamrén var snabbt framme och pussade på sin matchhjälte tillsammans med orden ”jag älskar dig Zlatan” och även den danska lagkaptenen hyllade tvåmålsskytten.

– Vi är många i danska landslaget som beundrar honom mycket, sa Daniel Agger.

Men det var inte bara den svenska förbundskaptenen och danskarna som imponerats av den svenske superstjärnan. Zlatans kanoner skapade rubriker i hela världen.

”Räknar på att EM 2016 är cirka 149 procent mer fantastiskt nu när Zlatan kvalat in”, skrev brittiska Mirror.

ESPN tackade Gud

Just Mirror verkade vara eld och lågor över att få följa den svenska anfallaren i EM. På sajten hade tidningen en omröstning där 87 procent svarade att de såg fram mot Zlatan i EM – mot 17 procent som såg fram emot själva mästerskapet.

Zlatan och Sverige röstades dessutom överlägset fram till det bästa enmans-laget någonsin med knappa 46 procent, att jämföra med Maradona och Argentina som fick 21,3 procent och Ronaldo och Portugal som fick 10,5 procent av rösterna.

I Norge hade tidningarna knappt några ord över.

– Det finns inga superlativ kvar, även om Zlatan egentligen skapar nya för varje landskamp han spelar, skrev VG:s krönikör Trond Johannessen.

Och gladast av alla var kanske ESPN:s kommentator som i direktsändning slog fast vikten av att Zlatan kommer spela EM.

– Tack Gud för att Zlatan Ibrahimovic kommer hänga med resten av oss när EM 2016 börjar nästa sommar, sa han.

Hjälpte polisen

Eller nej vänta, där finns kanske fyra personer som var lite gladare än alla andra ändå. När det svenska landslaget, direkt efter matchen, flög hem till Stockholm ­cirkulerade en polisbil runt hotellet under natten.

När spelarbussen väl var på plats tog några poliser plats bland fotografer och media – med målet att få sig en selfie med 34-åringen. På Sportbladets rörliga bilder går det inte att ta miste om glädjen i polisernas ögon när Zlatan ryckte åt sig mobilen.

Publicerad:

LÄS VIDARE