Tre röda kort när AIK vann mot Shirak

avEmelie Fredriksson, Joel Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: VIASAT FOTBOLL

Tre röda kort. Två straffar. Och ett bråk utöver det vanliga.
Europa League-matchen mellan AIK och Shirak var minst sagt infekterad.

– Jag tyckte inte att AIK följde fair-play-reglerna, säger Shiraks tränare Vardan Bichakhchyan.

AIK imponerade "hemma" på Tele2 Arena och vann det första mötet i Europa League med 2-0. Båda målen gjordes av Henok Goitom.

Men det var inte resultatet som diskuterades efteråt. I stället handlade allt om tumultet på planen. Shirak från Armenien drog på sig hela tre röda kort under de sista 20 minuterna.

Ett stort bråk bröt ut efter en timme. En spelare i Shirak blev skadad i en nickduell och AIK fortsatte att spela. Kort därefter sköt Mohamed Bangura i ribban och direkt efteråt utbröt bråk på planen. Shirak-spelarna var ilskna och puttar och knuffar avlöste varandra.

– Jag tyckte inte att AIK följde fair-play-reglerna. Vi hade en skadad spelare på planen men AIK-spelarna försökte springa 80 meter och göra mål. Det är en fotbollsregel att om en spelare är skadad måste du spela ut bollen. Vi följer reglerna, säger Vardan Bichakhchyan, tränare i Shirak.

Bangura missförstod

Huvudpersonen själv, Mohamed Bangura, kontrar:
– De tänker inte ens. Jag tycker inte synd om dem. De förtjänar vad de fick. Jag vet inte varför de blev arga. Jag hade ryggen emot och förstod inte att en spelare låg ner.

– Jag såg inte. Om jag hade sett hade jag kört fair-play, men jag visste inte, säger Bangura.
Andreas Alm om situationen, där Henok Goitom gick emellan:
– Henok sköter sig på ett föredömligt sätt och står upp för lagkamraterna. Det handlar inte om att man ska slåss, men det handlar ändå om att visa att det inte är okej att ge sig på ens lagkamrater.

För Stefan Ishizaki var matchen den första sedan återkomsten i klubben - och det blev minst sagt en match att minnas.

Att AIK skulle agerat osportsligt har "Ishi" inte något för.

– Hur sportsligt är det att bara sparka ner någon så brutalt som de gjorde? Jag vet inte om de ska komma och snacka. De sparkade på allt som rörde sig, säger han.

"Är en duellsport"

Efter tumultet fick tre spelare gula kort; Mohamed Bangura, Henok Gotiom och till Gor Malakyan i Shirak.

Men det skulle bli ännu värre. Under de sista 20 minuterna fick Shirak tre röda kort.
– Det är en duellsport och man får sparka ner folk om man tar konsekvenserna. Så länge mina spelare kommer ut från duellerna och inte är skadade för nästa match. Den fulaste var egentligen den mot Johan (Blomberg), när spelaren fick rött direkt. De andra var hyfsat normala. säger tränaren Andreas Alm.

Returmötet i Armenien spelas nästa torsdag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM