PL-tränaren sparkas – efter formsvackan

Publicerad:
Uppdaterad:
Garry Monk.
Foto: AFP
Garry Monk.

FOTBOLL

En seger på de senaste 12 matcherna.

Nu får Garry Monk sparken av Swansea.

”Det var ett svårt beslut”‚ säger ordföranden Huw Jenkins till klubbens officiella hemsida.

I fjol var han en av ligans mest hyllade tränare efter att ha fört Swansea till en åttonde plats trots att klubben tappade målkungen Wilfried Bony mitt under brinnande säsong.

I år har Garry Monk fått en mardrömsstart.

Bafétimbi Gomis öste visserligen in mål i inledningen av säsongen men när fransmannens målproduktion började sviktade så växte sig Swanseas kris allt djupare.

”Svårt beslut”

Efter endast en seger på de senaste 12 matcherna – alla tävlingar inräknade – kommer nu beskedet att tränaren Garry Monk får sparken.

”Det har varit ett väldigt svårt beslut att fatta och det är med tunga hjärtan som vi har valt att gå skilda vägar med Garry Monk. Vi önskar honom givetvis all lycka i framtiden”, säger klubbens ordförande Huw Jenkins till Swanseas officiella hemsida.

Rodgers pekas ut

Kvar i ledarstaben finns förre allsvenska bekantingen Josep Clotet. Brittiska medier uppger att spanjoren troligtvis kommer att ta över huvudansvaret tillfälligt. Samtidigt spekuleras det vilt i en comeback för Brendan Rodgers, som är arbetslös efter att ha fått sparken från Liverpool.

”I nuläget gör vi inga fler uttalanden”, skriver Swansea på hemsidan.

I Swansea spelar svenske landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.