Frändén: Blir höstens största smällkaramell

PARIS. Real Madrid har en sjukstuga att ­rehabilitera och en självbild att försvara.

Paris Saint-Germain har en svag bris av medvind att utnyttja på Parc des Princes.

I kväll gör Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo upp för trettonde gången, får man hoppas att det inte bli någon dussinmatch den här gången heller?

Det är inte lätt att vara tränare i Real Madrid, det vet alla som fått förmånen att försöka. Just nu vet Rafael Benitez det bättre än någon annan.

Han har skadedrabbade Luca Modric och Sergio Ramos med sig till Paris. Gareth Bale blir kvar i Spanien liksom Karim Benzema, som inte ens får följa med som tolk.

Carlo Ancelotti har tagit ett sabbatsår från fotbollen för att fiska lax i Kanada, men mannen som tränat kvällens båda kombattanter tog sig ändå tid att förklara för fransk media i veckan att Real Madrid har vissa ”offensiva problem”.

I går satt Benitez på de anklagades bänk på presskonferensen på Parc des Princes, trots serieledning och full pott i Europa hittills.

– Måste man både vinna och spela underhållande fotboll när man är Real Madrid, eller spelar det sista ingen roll? frågade en fransk kollega Benitez lite lagom retoriskt.

Ett par timmar tidigare hade Laurent Blanc försiktigt föreslagit att Real Madrid just nu är ett ganska defensivt orienterat lag som ställer om snabbt.

– Min känsla är att vi gillar att ha bollinnehav och att de gillar att gå på kontring. Man tror att man ska göra mål mot dem och tio sekunder senare är det de som leder, förklarade Blanc.

Några mindre oklarheter

Det kan låta som en komplimang, men Real Madrid-kännare vet bättre än så.

Laurent Blanc håller själv den bollhållande katalanska fotbollsskolan högt och har på många sätt använt ­Barcelona som modell för sitt eget lagbygge, sedan han bytte spelsystem strax efter ankomsten till Paris.

PSG möter säsongens mäktigaste motstånd hittills i kväll och förutom David Luiz i sjukstugan (vilket aldrig per automatik är en försvagning) finns några mindre oklarheter att reda ut framåt. Angel di María rivstartade säsongen i sin nya klubb, men har därefter marginaliserats ut i ett par matcher. Argentinaren har lovat att inte fira om han gör mål mot sin gamla klubb i kväll, ett personligt problemscenario som han nog gärna ställs inför, om vi ska killgissa lite.

Inga mål i CL

Zlatan Ibrahimovic har ett fint målsnitt i franska ligan, men trampar fortfarande runt i ingenmansland strax bakom straffområdet emellanåt och har ännu inte gjort några mål i Champions League.

Fransk media håller allt oftare svenskens ålder som anledningen till allt som går trögt i Paris Saint-Germain, men att en Ibrahimovic i full fysisk form skulle vara radikalt sämre som 34-åring än som 33-åring är förstås mer en tabloid teori än något annat.

Zlatan behöver längre tid för att rehabilitera småskador nu än för tio år sedan, men det är fortfarande han som ska bära det här laget vidare ut i Europa när gruppspelet är över. Pikant nog är det medierna i Spanien, det enda land Ibrahimovic aldrig helt lyckades erövra, som håller duellen mellan svensken och Cristiano Ronaldo högst inför fajten på det som tidningen Marca kallar ”De två prinsarnas park”.

De två har mötts tolv gånger tidigare. Det har varit utslagsmatcher i Champions League, ödesmättade playoff-möten till fotbolls-VM och ett svenskklassiskt Clásico på Camp Nou. Det har aldrig någonsin blivit tråkigt.

Kvällens uppgörelse på Parc des Princes blir ett ställningskrig om förstaplatsen i grupp A, årets första värdemätare för ett PSG med framtiden för sig och en Zlatan Ibrahimovic på karriärens slutsträcka.

Framför allt blir det Champions League-höstens största smällkaramell hittills.

Missa på egen risk, amigos.

* 20.45: PSG-Real Madrid, Viasat Fotboll