Så startar Blågult mot Iran i kväll

FOTBOLL

Berg på topp med Ibrahimovic

Marcus Berg gjorde ett piggt inhopp mot Moldavien.

Nu får han chans från start mot Iran – och han ser gärna att Sverige fortsätter spela med två anfallare.

– Jag röstar för två.., säger Greklandsproffset.

Sverige har i kvalet tidigare spelat 4-3-3, men inför mötet med Moldavien i fredags övergick förbundskapten Erik Hamrén till 4-4-2. Han tyckte intentionerna var goda och vill testa det gamla spelsättet även i kvällens match mot Iran då de defensiva utmaningarna lär bli fler.

Men förbundskaptenen gör en rad förändringar jämfört med EM-kvalet i fredags.

Bland annat startar Malmö FF:s Robin Olsen i mål och Isaac Kiese Thelin petas på topp till förmån för Marcus Berg. Dessutom kan Erik Johansson, som har en skadekänning, spela.

Berg med Ibra

Och Marcus Berg, som haft en stark period i grekiska Panathinaikos med elva ligamål, får starta bredvid Zlatan Ibrahimovic. Han ser gärna att Sverige spelar med två centrala anfallare även om skillnaderna inte är stora.

– Offensivt tycker jag att man kan skapa fler målchanser med två anfallare även mot ett bättre lag. Om de har mycket boll kan man växeldra, det blir lite mer statiskt med en anfallare.

Han har funnits med i landslaget till och från under många år, debuten skedde 2008. Men matcherna från start är få och Marcus Berg hoppas på en förändring.

– Jag har startat en tävlingsmatch och några träningsmatcher. Jag har varit med men inte varit helt hundra, men det är klart att nu när det känns bra vill man visa att man ska vara med för att spela, säger Marcus Berg.

”Vill visa upp sig...”

Är det viktigt för dig att få starta mot Iran?

– Klart att det är viktigt. Det är inte vinna eller försvinna för mig, men det är klart att man alltid vill visa upp sig och kan vara med och hjälpa laget.

FOTNOT: Matchen sänds i TV 4 19.30.