Zlatan tillbaka – som kapten

avJonathan Nilsson

Zlatan Ibrahimovic har gjort sin säsongsdebut.

37-åringen hade kaptensbindeln på armen och nickade in årets första mål bakom Tim Howard i Colorado Rapids.

– Under förra säsongen tänkte jag, fan, han var den ende målvakten som jag inte gjorde mål på. Men det ändrade jag på i dag, säger Zlatan till Expressen.

Los Angeles Galaxy har inlett säsongen med ett antal träningsmatcher. Zlatan Ibrahimovic har suttit på bänken, men i nattens möte med Colorado Rapids var han på plan igen.

Colorado tog ledningen strax innan pausvilan och utökade till 2–0 med drygt tjugo minuter kvar. Men i den 77:e minuten gav Zlatan matchen ny nerv då han hittade nätet för första gången i år.

”Det ändrade jag på i dag”

Svensken, med kaptensbindeln runt armen, visade prov på god spänst och nådde högst i en luftduell i straffområdet – mot en annan svensk jätte.

Den 201 centimeter långe Axel Sjöberg, försvarare i Rapids, kunde bara se på när bollen seglade in i det bortre hörnet bakom den tidigare Premier League-målvakten Tim Howard. Det räckte dock inte för Galaxy som till slut förlorade med 1–3.

– Under förra säsongen tänkte jag, fan, han var den ende målvakten som jag inte gjorde mål på. Men det ändrade jag på i dag. Bollen gick in till slut. Men han är en mycket bra målvakt, säger Zlatan till Expressen.

”Systemet är skit här”

Den tidigare lagkaptenen Ashley Cole lämnade klubben efter förra säsongen och bindeln kommer i år bäras av Ibrahimovic.

– Det är inget nytt för mig. Jag har varit lagkapten tidigare. Jag känner mig hedrad och jag känner mitt ansvar. Jag är stolt över att vara kapten och jag försöker ge tillbaka mer till laget, säger han till tidningen.

Säsongen drar igång på allvar 3 mars då Chicago Fire står för motståndet i premiären av MLS. I höstas missade LA Galaxy slutspelet efter en dramatisk avslutning.

Nu är siktet inställt på att vinna titeln.

– Jag är hoppfull. Jag har min vision och jag tror på det. Men vi måste jobba hårt. Som jag har sagt tidigare är systemet här skit. För du kommer till Play off och sedan ska man spela om det. Men låt oss göra saker och ting i rätt ordning. Vi ska komma etta och sedan ska vi vinna Play off.

ARTIKELN HANDLAR OM