Landslagsanfallare provtränar med AIK

Klubben bekräftar: Ansluter i morgon

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYR≈N

avPatrik Brenning

FOTBOLL

21-årige kenyanska landslagsanfallaren Masoud Juma ska provträna med AIK.

Det uppger kenyanska klubben Kariobangi Sharks.

– Det stämmer, bekräftar AIK:s sportchef Björn Wesström för Sportbladet.

AIK är på anfallsjakt då värvningen av Sulejman Krpic inte varit lyckad. Nu ska klubben testa en 21-årig kenyansk anfallstalang.

”Är spännande för oss”

Masoud Juma tillhör just nu klubben Kariobangi Sharks som bekräftar att anfallaren är på väg till Sverige.

– Vi är väldigt glada över att han får chansen att resa till Europa och försöka imponera. Han är en fantastisk spelare och vi önskar honom stort lycka till i AIK som definitivt är en stor europeisk klubb. Det är vår önskan att alla våra spelare ska spela för stora klubbar i Europa och Masoud har fått chansen. Vi är förhoppningsfulla till hans chanser att också ta den, säger Kariobangi Sharks vd Quinter Odongo till klubbens Facebook-sida.

Masoud Juma landslagsdebuterade för Kenya så sent som den 10 juni mot Sierra Leone i kvalet till Afrikanska mästerskapen. Enligt klubblaget Kariobangi Sharks egen information har han under säsongen gjort tre mål på sex matcher och beskrivs som en såväl fysiskt som tekniskt utvecklad anfallare.

”Ansluter i morgon”

AIK:s sportchef Björn Wesström hänvisar frågor kring Juma till chefsscouten Tobias Ackerman men bekräftar för Sportbladet att anfallaren är på väg till Sverige.

– Det stämmer att han ska provspela med oss och enligt uppgifter ansluter han till träningen i morgon (fredag), säger Wesström.

ARTIKELN HANDLAR OM