Lennartsson lämnar IFK Göteborg? ”Något kommer hända”

Foto: Bildbyrån/TT
FOTBOLL

Jörgen Lennartsson hävdade att han inte kommer avgå som tränare för IFK Göteborg.

Nu talar mycket för att så ändå blir fallet, enligt uppgifter till GP.

”Någonting kommer att hända de närmaste dagarna”, skriver tidningen.

IFK Göteborg går tungt i allsvenskan. 4 segrar på 14 matcher gör att laget parkerar på elfte plats i tabellen.

Senast på söndagen föll laget med 2–4 mot Örebro och både spelarna, tränaren Jörgen Lennartsson och styrelsen har fått kritik för kräftgången.

– Vi har full förståelse för de som är förbannade, vi är otroligt besvikna själva, men någonstans går livet vidare och för vår del handlar det om att göra en bra analys och göra rätt saker framåt mot nästa match. Det är så det funkar i fotboll, sa Lennartsson i en lång intervju med Sportbladet tidigare under måndagen.

”Kan inte lägga oss och dö”

Frågan om Lennartssons framtid som tränare i klubben har varit ett hett ämne, men så sent som under måndagseftermiddagen berättade 52-åringen att han inte har några planer på att avgå.

– Nej, vi krigar på. Vi står upp och krigar på varje dag. Som spelare och ledare har man ett ansvar för IFK Göteborg. Vi kan inte lägga oss ner och dö för att vi förlorar en match. Jag räknar med att träna IFK Göteborg säsongen ut. Sedan är mitt avtal slut och det som handlar om 2018 är en exceptionellt ointressant fråga just nu i förhållande till det korta perspektivet, sa Lennartsson till Sportbladet.

På frågan om han känner att han fortfarande har stöd från spelartrupp och ledning, svarade han:

”Känner starkt stöd”

– Jag känner väldigt starkt stöd från spelargruppen, ledargruppen och föreningen. Sedan förstår jag att supportrarna är förbannade. När det går dåligt vill man byta tränare, det är logiskt.

Nu kommer GP med uppgifter om att Lennartssons ”dagar är räknade” i klubben.

”Styrelsen arbetar just nu med helheten och inväntar de sista pusselbitarna innan de presenterar en lösning”, skriver tidningen.

Enligt uppgifter till GP ”kommer någonting att hända de närmaste dagarna”.

Göteborgs målsättning inför säsongen var en topp tre-placering. På sommarlägret i Smögen pratade truppen ihop sig om en ny målsättning.

Ny målsättning

– Där och då kände vi att vi fortfarande hade möjlighet att klättra till en högre position i tabellen. Sedan dess har vi spelat tre matcher och tagit fyra poäng. Det är klart att det har påverkat lite, det är väl inte så att vi tittar efter en Europaplats nu. Det kan jag inte påstå. Vi tittar på att få stabilitet i vårt spel igen. Det är det som är det primära. Någon resultatmässig målsättning har vi inte nu, sa Lennartsson till Sportbladet.

52-åringen har tränat Göteborg sedan 2015 och har kontrakt säsongen ut.

ARTIKELN HANDLAR OM