Olsson: ”Har hänt sjuka saker i fotboll...”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Kristoffer OIsson.
FOTBOLL

Glasgow Rangers åkte på en rejäl mina mot Niederkorn från Luxemburg.

I kväll kan AIK råka ut för samma öde mot färöiska KI Klaksvik.

– Man vet aldrig i fotboll, det har hänt sjuka saker, säger mittfältaren Kristoffer OIsson till Sportbladet.

Det var utan tvekan en av de sömnigare tillställningarna den allmänna idrottsklubben spelat på senare år.

AIK fick bara 0–0 i Torshamn i en match där bortalaget hade oerhört svårt att spela sig igenom KI Klaksviks kompakta försvarsspel.

En som från bänken inte direkt njöt av spelet var Kristoffer Olsson, då nyligen hemkommen från U21-EM.

– Nej, det är klart att vi inte gjorde någon bra match, det visade resultatet, säger han och höjer samtidigt ett varningens finger inför torsdagens retur även om motståndet på papperet är klart sämre.

– Det blir en tuff match. De spelar ju med elva man på egen planhalva och lågt med sina forwards. Det gäller att vi inte forcerar från början, vi måste ha tålamod och inte bli frustrerade när de tar lång tid på sig vid frisparkar och inkast.

”Tror inte vi förlorar”

AIK fick så sent som på tisdagskvällen ett skräckexempel på hur det kan gå om man inte är på tårna mot en nederlagstippad motståndare. Detta när skotska storklubben Glasgow Rangers åkte ut mot Luxemburgs fjärde bästa lag.

– Ja, jag såg det. Där ser man hur viktigt det är att inte underskatta. Det är alltid svårt i Europa League och till viss del i Champions League. Det är mycket skrällar där stora lag torskar, men jag tror inte att vi gör det i morgon, säger Kristoffer Olsson.

Publiken på Friends kan vara lugna med andra ord?

– Man vet aldrig i fotboll, det har hänt sjuka saker. Men det är klart att vi tror på att vi ska gå vidare. Men man måste ha tålamod. Även om det skulle gå en halvlek utan att vi gör mål så tror jag vi vinner över 90 minuter.

Matchen mot Klaksvik sparkar igång klockan 19.00 på Friends Arena. AIK måste vinna för att ta sig vidare.