Betalar ut pengar – för MFF som mästare

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N
FOTBOLL

Har du satsat pengar på att Malmö FF tar SM-guld?

Grattis, då kan du kvittera ut pengar hos NordicBet redan nu.

– Det är troligare att Norge vinner fotbolls-VM nästa sommar än att Malmö inte vinner allsvenskan, säger spelbolagets oddsexpert Mattias Wennerkvist i ett pressmeddelande.

Malmö FF har – åter igen – gått som tåget i allsvenskan. Efter storsegern mot Kalmar FF på fredagen toppar MFF serien på 46 poäng, 15 före AIK.

Ett ointagligt försprång, om man frågar NordicBet.

Spelbolaget betalar nämligen ut pengar redan nu till de som tippat MFF som vinnare.

Det är troligare att Norge vinner fotbolls-VM nästa sommar än att Malmö inte vinner allsvenskan i år, säger spelbolagets oddsexpert Mattias Wennerkvist i ett pressmeddelande.

”Har maxflyt”

Rent teoretiskt kan förstås andra lag knipa SM-titeln.

Att dela ut vinstpengar redan nu, med så många omgångar kvar att spela, är ovanligt.

– Årets allsvenska är den ojämnaste sedan 50-talet. Malmö har maxflyt just nu och vinner sina matcher oavsett hur det ser ut på planen. Samtidigt är det extremt jämnt mellan de jagande lagen, som kommer fortsätta ta och tappa poäng mot varandra. Därmed är det avgjort, säger Wennerkvist.

Om AIK, Djurgården, Sirius, Norrköping eller någon av de andra guldaspiranterna skulle knipa bucklan i höst riskerar spelbolaget att betala ut dubbelt.

– Äsch, det händer en gång på tusen. En promilles chans kan de andra få dela på, säger Mattias Wennerkvist.

Utbetalningen på Malmö som vinnare av allsvenskan 2017 gäller spel placerade från Sverige hos NordicBet innan den 11 augusti 2017.

Aktuell allsvensk tabell hittas HÄR.

ARTIKELN HANDLAR OM