Profilen tar över Arsenals akademi

Jobbet klart när spelarsäsongen avslutats

avPatrik Brenning

Foto: TT
Per Mertesacker.

En säsong till – sen lägger Per Mertesacker skorna på hyllan.

Arsenal bekräftar nu att 32-åringen då kommer att bli ny manager för klubbens akademi.

– Det här är början på ett nytt och intressant kapitel för mig och jag är väldigt nöjd över att kunna stanna i Arsenal-familjen, säger Mertesacker till klubbens hemsida.

Per Mertesacker kom till Arsenal från Werder Bremen 2011. Nu är det klart att försvararen stannar i klubben även efter den aktiva karriären.

Arsenal skriver på sin hemsida att tysken sadlar om till manager för klubbens akademi när spelarkarriären tar slut om ett år.

– Per är en exceptionell karaktär som kommer vara en lysande förebild för våra unga spelare. Han är en analyserande spelare som alltid vill hjälpa andra spelare att nå deras fulla potential. Han kommer bli en viktig person för alla som jobbar kring akademin, säger Arsene Wenger.

”Ser fram emot utmaningen”

Mertesacker själv ser fram emot den nya utmaningen.

– Det här är början på ett nytt och intressant kapitel för mig och jag är väldigt nöjd över att kunna stanna i Arsenal-familjen. Den här säsongen kommer jag att vara helt koncentrerad på mitt jobb med laget och ser fram emot en framgångsrik säsong på planen. Sen ser jag fram emot den spännande utmaningen att försöka hjälpa unga spelare att bli bra nog för Arsenals a-lag.

ARTIKELN HANDLAR OM