AIK lånar in mittback resten av säsongen

avPelle Strandman

FOTBOLL

Ny värvning i AIK:

Argentinske mittbacken Agustin Gómez lånas in resten av säsongen.

– Ett intressant upplägg för att komplettera Sveriges bästa backlinje, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Det har varit ett intensivt fönster för AIK.

Tidigare i sommar har klubben presenterat inte mindre än tre nyförvärv i form av Nicolas Stefanelli, Rasmus Lindkvist och Robert Taylor.

Nu förstärks laget av ännu en spelare.

Det handlar om 20-årige mittbacken Agustin Gómez som ansluter från Defensa y Justicia i argentinska Primera Divición, samma klubb som Stefanelli kom ifrån.

– Vi har använt oss av det nätverk som vi numera arbetar med i Argentina när vi sökt efter en bollskicklig innerback med hög potential. Vi har först tittat på skandinaviska alternativ på såväl etablerade som mindre etablerade spelare, men de alternativ som varit intressanta för oss har av olika skäl ej gått att landa, säger Björn Wesström till AIK:s hemsida.

Väntar på tillstånd

Sportchefen låter meddela att det rör sig om ett lån som gäller resten av den allsvenska säsongen.

– Med det konstaterat är ett korttidslån från Argentina med en köpoption ett intressant upplägg för att komplettera Sveriges bästa backlinje, fortsätter Wesström.

Gómez är 187 centimeter lång, väger 84 kilo och kommer spela i tröja nummer 15.

Spelklar blir han så fort Migrationsverket har tilldelat honom arbetstillstånd och Svenska Fotbollförbundet registrerar honom.

AIK sålde nyligen försvararen Sauli Väisänen till Serie A-klubben SPAL.

Kort efter att lånet av Agustin Gómez blev officiellt gick AIK även ut med att Chinedu Obasi återvänder till klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM