”Det kan bli ett spännande fönster”

Forsberg vägrar utesluta flytt trots klubbens utspel: Gått igenom allt med min agent

FOTBOLL

RB Leipzigs garantier att Emil Forsberg kommer bli kvar i klubben påverkar inte 25-åringen själv.

Istället öppnar landslagets mittfältsstjärnan nu dörren för ett spännande transferfönster i sommar.

– Jag och min agent har gått igenom allt som ska hända, säger Forsberg.

Emil Forsberg är stekhet på marknaden efter att ha vunnit assistligan i Bundesliga och fört sitt RB Leipzig till en andraplats i tabellen. 25-åringens utveckling har gjort honom till en nyckelspelare i klubben samtidigt som hans agent Hasan Cetinkaya för Sportbladet öppnat för en flytt till en större klubb i sommar.

– Det är som att önska sig julklappar på sommaren. Emils kontrakt är förlängt två gånger om, det senaste till 2022, och vi kan inte göra mer än så, säger Leipzigs sportchef Ralf Rangnick om önskan från Forsbergs läger.

”Har pratat med klubbledningen”

Efter tisdagens landslagsträning på Friends Arena svarade Forsberg på Rangnicks utspel och vägrade då ändå att utesluta en övergång.

– Okej, vad ska man säga? I fotboll kan allt hända. Jag trivs bra där men vi får se, säger Forsberg.

Hur ser du på att han går ut och säger så här?

– Det har han gjort varje fönster. Han är för klubben, fattar du? Det är normalt och vi har alltid haft en bra dialog. Det är så det är. Det har jag inga problem med.

Uppgifter har tidigare gjort gällande att Emil Forsberg även personligen ska ha gjort klart för Leipiz att han önskar lämna för en större klubbadress i sommar. Påståenden 25-åringen inte dementerar.

– Det har jag inga kommentarer till. Men jag har faktiskt pratat ganska ofta med klubbledningen och jag har absolut pratat med dem nu också men det som sades där stannar också där.

”Kan absolut bli ett spännande fönster”

Vad ser du som nästa steg för dig och klubben?

– Det får vi se, jag har haft möte med min agent och vi har gått igenom allt som ska hända. Men det kommer. Just nu ligger allt fokus på landskampen här.

– Det hade varit roligare för er om jag kom ut och sa allt jag vet om men det kan jag inte göra. Det är enkla svar och det är standarsvar men det är så det är också. Vi har match på fredag och det blir bara fel om jag ska stå och prata om annat här nu och det vill jag inte göra heller. Det är fokus på fredag och matchen där. Det är det jag vill påverka just nu.

Om vi säger så här då, Emil. Kan det bli ett spännande transferfönster för dig?

– Det kan det absolut bli...